Buna ziua,
Asi avea o intrebare?
Acum doi ani am infiintat o firma de constructii cu un cetatean din Republica Moldova cu paritate 50/50 si capital social 200 ron. Administrator este cetateanul din RM. Odata cu criza nu s-a reusit sa inceapa activitatea si cetateanul in cauza a plecat inapoi in RM.
La acest moment s-au adunat ceva impozite (inclusiv forfetar) care nu au fost achitate si mai cresc si penalizari.
astefel:
1. Care este raspunderea mea in calitate de asociat.
2. Ce ar trebui sa fac: Sa gasesc o solutie sa suspendez activitatea firmei sau sa abandonez asa cum este. Cum ma va afecta pe mine???
Persoana din RM nu este cetatean roman si nu cred ca-l mai intereseaza acesta firma. A obtinut acum un an in urma permis de sedere care deja este expirat si nici nu a venit sa-l ridice.
Cu respect
Sandu
Abandonarea va fi calea unica dupa parerea mea atat timp cat nu sunteti administrator. Pentru a va considera acoperit ati putea notifica partenerul in calitate de administrator sa convoace o AG cu cateva puncte de interes pt dvs.. Cu siguranta ca in conditiile prezentate de dvs., nu va proceda la o convocare. Cu siguranta in momentul in care una din urmatoarele
-sediu expirat
-nedepunere bilanturi la RC
-expirare mandat administrator
vor fi constate de RC, acesta va introducere cerere de dizolvare in instanta-tribunal si in cam 2 termene se va da hotararea si cam in alte 2 luni se va si efectua de catre RC radierea.
Trebuie sa fie nedepuse 3 bilanturi la Registrul Comertului pentru ca sa inceapa dizolvarea din oficiu si apoi radierea .
Daca aveti debite la administratia financiara dureaza ceva mai mult , asta si pentru ca lichidatorii nu se prea grabesc sa lichideze o firma de la care nu primesc decat banii de la Registrul Comertului .
Suma datorata catre fisc va fi trecuta in cazierul fiscal al administratorului firmei .
Dizolvare societate
alin_bv
Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)