avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare sau abandonare S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare sau abandonare S.R.L.

Buna ziua,
Asi avea o intrebare?
Acum doi ani am infiintat o firma de constructii cu un cetatean din Republica Moldova cu paritate 50/50 si capital social 200 ron. Administrator este cetateanul din RM. Odata cu criza nu s-a reusit sa inceapa activitatea si cetateanul in cauza a plecat inapoi in RM.
La acest moment s-au adunat ceva impozite (inclusiv forfetar) care nu au fost achitate si mai cresc si penalizari.
astefel:
1. Care este raspunderea mea in calitate de asociat.
2. Ce ar trebui sa fac: Sa gasesc o solutie sa suspendez activitatea firmei sau sa abandonez asa cum este. Cum ma va afecta pe mine???
Persoana din RM nu este cetatean roman si nu cred ca-l mai intereseaza acesta firma. A obtinut acum un an in urma permis de sedere care deja este expirat si nici nu a venit sa-l ridice.
Cu respect
Sandu
Cel mai recent răspuns: grost , utilizator 08:52, 3 Noiembrie 2009
Abandonarea va fi calea unica dupa parerea mea atat timp cat nu sunteti administrator. Pentru a va considera acoperit ati putea notifica partenerul in calitate de administrator sa convoace o AG cu cateva puncte de interes pt dvs.. Cu siguranta ca in conditiile prezentate de dvs., nu va proceda la o convocare. Cu siguranta in momentul in care una din urmatoarele
-sediu expirat
-nedepunere bilanturi la RC
-expirare mandat administrator
vor fi constate de RC, acesta va introducere cerere de dizolvare in instanta-tribunal si in cam 2 termene se va da hotararea si cam in alte 2 luni se va si efectua de catre RC radierea.
Trebuie sa fie nedepuse 3 bilanturi la Registrul Comertului pentru ca sa inceapa dizolvarea din oficiu si apoi radierea .
Daca aveti debite la administratia financiara dureaza ceva mai mult , asta si pentru ca lichidatorii nu se prea grabesc sa lichideze o firma de la care nu primesc decat banii de la Registrul Comertului .
Suma datorata catre fisc va fi trecuta in cazierul fiscal al administratorului firmei .
Va multumesc pentru raspunsurile ample primite.
Cu respect
Sandu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)