avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare

Buna ziua!
in cazul in care se incheie un contract de vanzare cumparare a unui imobil ce trebuie sa platesc la notar in calitate de vanzator?
din punct de vedere legal cine plateste actele la notar,vanzatorul sau cumparatorul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:19, 12 Iunie 2018
Că regula, vânzătorul pune la dispozitie toate documentele necesare pentru vânzare și achita extrasul de carte funciară pentru autentificare și verificarea regimului matrimonial.
Cumpărătorul achita onorariul notarial+tva, intabularea dreptului sau de proprietate la Cartea Funciară și verificarea regimului matrimonial.
Însă, după cum se inteleg părțile costul total se poate împărți la jumătate sau poate fi achitat doar de una dintre părți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cumpărare pământ! Corina271 Corina271 Buna seara! Vrem sa cumpărăm un pământ în valoare de 10000 euro împărțit la 2 familii. Cum am proceda cu actele și cine plătește TVA la întreaga ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren! baldovin_trandafira baldovin_trandafira Buna ziua! Am unteren intravilan, intr-o localitate la 15 km de municipiul Buzau, pe care intentionez sa-l vand! Vreau sa stiu ce comisioane o sa platesc la ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil filofteea filofteea Buna ziua, dorim sa achizitionam o casa, 40.000 eur. Intrebarile ar fi: 1) achitam toata suma prin virament bancar? sau bilet la ordin ? sau????? 2) cine ... (vezi toată discuția)