avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime în muncă
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime în muncă

Bună ziua,
Sunt pensionat pe caz de boală din anul 2007, Gr.2, la vârsta de 51 de ani împliniți, aș dori să știu dacă vechimea la data pensionării (30 de ani) se cumulează cu perioada cât am primit pensie medicală și ce act normativ stabilește acest lucru ?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 13 Iunie 2018
Legea 263/2010
art.49
(1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce reprezinta perioada in care esti beneficiar de pensie de invaliditate? lucialuca lucialuca Un pensionar pe caz de boala cu gradul II de invaliditate. Anii in care a fost pensionat reprezinta contributie la asigurarile sociale sau vechime in munca? ... (vezi toată discuția)
Vechime ani de munca la pensie mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am fost pensionat pe caz de boala (ciroza) timp de 7 ani. Doresc sa stiu daca la calculul vechimii in munca se vor calcula ... (vezi toată discuția)
Este vechime pensia de invaliditate gr 3 ,dar nu am gasit loc de munca? zefirzefir zefirzefir Sunt in pensie de invaliditate gr 3 ,in 2021 am dreptul la pensia pentru munca depusa,nu gasesc loc de munca, si as vrea sa stiu daca este vechime adunat ca ... (vezi toată discuția)