avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele blocului cere contractul de închiriere. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele blocului cere contractul de închiriere. Este legal să-l solicite, și dacă da, în baza cărei legi?

Sunt propietarul unui apartament pe care urmeaza sa il dau in inchiriere sub forme legale, cu contract la ANAF.
Presedintele blocului imi cere contractul de inchiriere, pe langa buletinele chiriasilor pe care stiu ca e nevoie sa i le dau pentru cartea de imobil. Contractul contine si date cu caracter personal dar si informatii confidentiale cu privire la bunurile din apartament.
Este legal sa solicite contractul de imchirere? Daca da, in baza carei legi?
Daca nu, cum as putea argumenta refuzul meu de a da contractul.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 11:05, 18 Iunie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul de a refuza.
Nu este in competenta asociatiei sa verifice contractul.
Il puteti refuza pur si simplu.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista dispozitie in vogoare care sa prevada dreptul asociatiei de proprietari sa verifice continutul contractului de locatiune
Daca presedintele de asociatie staruie in pretentia de a cere contractul de locatiune solicitati sa prezeinte temeiul legal
Presedintele dvs. nu are incredere ca acel contract de inchiriere este intr-adevar inregistrat la ANAF.
Ce probleme ar fi?
Dvs. inchiriati locuinta la o persoana, doua sau trei si in fapt, de cele mai multe ori, in locuinta vor locui mai multe persoane; nu vreau sa zic ca asa cum se intampla la noi, se poate intampla si la dvs., mai ales ca ati scris ca deja ati dat nr. de persoane pentru evidenta persoanelor la asociatie.
In rest sunt de acord cu ceilalti respondenti.
Mult succes!
Care este legatura intre contractul de locatiune presedintele de asociatie si inregistrarea contractului la ANAF ?
La fel de bine se poate ca acel contract sa fie inregistrat la ANAF si locatarii sa nu respecte clauzele contractuale,sa nu achite obligatiile asumate si locatorul sa dispuna inainte de termenul contractual asumat rezilierea contractului
Daca presedintele de asociatie are cunostiinta ca documentul de inchiriere incheiat intre parti este inregistrat la ANAF nu are nici o calitate sa intervina in eventualel litigii intre partile contractului
@ynocentta,
Toata stima pentru multitudinea de raspunsuri pe care le postati pe forum, dar observ ca "vorbiti" din situatii teoretice. Spre deosebire de dvs., personal ma confunt cu sute si sute de situatii practice pe care trebuie sa le rezolv.
Va garantez dvs. si celor care mai lectureaza raspunsurile mele, ca un proprietar de buna credinta, care doreste sa castige legal un ban, inchiriaza locuinta respecatand cu sfintenie legislatia in vigoare, spre deosebire de proprietarii care procedeaza incorect, si nu mai vreau sa dezvolt subiectul.
Dupa parerea mea, depunerea unei copii a contractului de inchiriere, la as. de proprietari este o masura de bun simt, de castigare a respectului si increderii proprietar-as. prop. si nimeni nu o sa-si bage nasul in CNP-ul si clauzele contractuale ale acestuia, din contra, chiriasul va avea mai multa grija de locuinta inchiriata, ca de propriul sau bun.
Va rog sa ma credeti ca stiu ce spun. Este un sfat si nimic altceva.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere, obligatii chiriasi summerwinter summerwinter Am un apartament cu 2 camere, pe care l-am inchiriat unor tineri. intocmind o conventie contractuala intre parti. Acest contract nu a fost inregistrat sau ... (vezi toată discuția)
legea admin de bloc marcus& marcus& Buna ziua , as vrea sa stiu va rog daca in cazul inchirierii unei case , dupa noua lege , chiriasul este obligat sa prezinte Administratie de bloc copie dupa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere apartament. vladuadi vladuadi Buna ziua. Situatia este urmatoarea: un apartament inchiriat pentru o perioada de 3 ani; chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile ... (vezi toată discuția)