avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cine plateste cheltuielile cu executarea
Discuție deschisă în Executare silită

cine plateste cheltuielile cu executarea

Buna ziua
creditorul a adjudecat pentru o parte din creanta (85%) un imobil aflat in proprietatea debitoarei.
executorul judecatoresc solicita acum plata cheltuielilor cu executarea catre creditor=adjudecatar.
ce se intampla daca adjudecatarul (creditor) nu plateste aceste cheltuieli si solicita achitarea lor din suma ramasa de platit de catre debitoare?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:58, 13 Iunie 2018
Creditorul este cel care avansează cheltuielile necesare, urmând că acestea sa fie recuperate de la debitor.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
ContSters454516, utilizator
Am inteles si va multumesc de raspuns.
Totusi daca acel creditor avanseaza suma totala a cheltuielilor de executare solicitate de executor va mai fi executorul motivat sa execute si restul de 15% din creanta el incasand banii inainte de plata in full a creantei de catre debitor?
Cumva se va renegocia din nou cu executorul?
Legal adjudecatarul avanseaza cota parte cheltuieli cu executarea pe care ar trebui sa le suporte debitorul excutat -daca este solvabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea sentintei civile definitive de catre otp bank galcsb galcsb Buna ziua.Am sentinta definitiva impotriva OTP Bankdin data de 06.04.2016,prin care trebuia sa-mi transfere o suma destul de mare in CHF in contul meu cu ... (vezi toată discuția)
Fals adjudecatar interpretare cpc ContSters305985 ContSters305985 desi parae o problema de executare silita eu cred ca-i de procedura sunt creditor cu o creanta de 20% din valoarea imobilului scos la vanzare alt creditor ... (vezi toată discuția)