avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de 85%
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de 85%

Buna,
Adina este numele meu..am nevoie sa-mi ziceti in termen de cate zile de la data terminarii concediului postnatal se poate depune dosarul...
Ideea e ca ....acest concediu s-a terminat la sfarsitul luni mai 2009 iar dosarul l-am pregatit sa-l depun...., si urma sa fie depus de catre o presupusa prietena care s-a oferit sa ma ajute....problema mea este ca abia azi am aflat ca dosarul meu nu este depus...
In cazul asta nu stiu daca pot sa mai recapat bani pe perioada iunie - octombrie....

Va rog sa ma ajutati cu mai multe detalii daca aveti cum....

Multumesc mult...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 3 Noiembrie 2009
OUg nr.148/2005 prevede ca :
Art. 10. - (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente; ....
aici merge vorba care zice "fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc eu " Asta da prietena ! Chiar imi pare rau pentru dumneavoastra...:-/ se pare ca trebuia depusa in termen de 60 de zile de la data nasterii copilului.
Multumesc...si mie imi pare si mai rau...eu vroiam sa aflu daca mai pot sa fac ceva ....Cei de la primarie mi-au zis ca pot sa-l depun dar o sa pierd niste bani....dar nu stiu cati anume..
Maine ma duc sa vad daca mai pot rezolva ceva...dar pana maine....X-(
probabil veti putea obtine indemnizatia pentru perioada ce urmeaza, dar nu retroactiv.
Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului lunar se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta de urgenta nr.148/2005.
Prin urmare, veti beneficia de indemnizatia pentru CIC daca indepliniti aceste conditii de la data depunerii cererii in situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea dosarului pentru indemnizatia de crestere a copilului adnil adnil Buna seara. Am intrat in concediul de crestere al copilului incepand cu 1 ianuarie 2010. Din pacate nu am putut depune dosarul la primarie in termen de 60 de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului pentru tata marialuca78 marialuca78 as dori daca se pote sa ma ajutati in problema mea eu beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului din 25 august 2007, acum urmeaza sa nasc pe 10 ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie depus dosarul pentru cic simonau simonau Buna ziua! Am intrat in concediu de maternitate(prenatal) la 1 august 2010,am nascut in data 16 septembrie 2010, am continuat cu postnatalul pana in 30 ... (vezi toată discuția)