avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului pentru tata

as dori daca se pote sa ma ajutati in problema mea
eu beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului din 25 august 2007, acum urmeaza sa nasc pe 10 august , si doresc s beneficieze tatal ce indemnizatie . intrebarea mea este : tatal mai trebuie sa astepte cele 42 de zile ca sa depuna dosarul sau il poate depune incepand cu data nasterii copilului. va multumescl
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 10:01, 7 August 2009
Tatal il poate depune incepand cu data nasterii copilului.
OUG 148/2005:
Art. 10. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie şi stimulent, se cuvin şi se plătesc după cum urmează:
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului pentru tata alinu29 alinu29 Va rog sa-mi spuneti de cand incepe concediul de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani pentru tata, (mama a fost in somaj 6 luni in ultimele 12 luni) (vezi toată discuția)
Concediul pentru crestere si ingrijire copil acordat tatalui kyoko kyoko Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediul care se acorda tatalui, pentru crestere si ingrijire copil. Va prezint o speta: tatal face cerere la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cerere solicitata de tata ptr ingrijire copil eujad eujad vreau sa solicit suspendare CIM ptr crestere copil.Nevasta a nasscut pe 13.07.2009. Cu ce data pot sa solicit suspendarea? Mi-a zis cineva ca pot dupa ce ... (vezi toată discuția)