avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire cerere solicitata de tata ptr ingrijire ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire cerere solicitata de tata ptr ingrijire copil

vreau sa solicit suspendare CIM ptr crestere copil.Nevasta a nasscut pe 13.07.2009. Cu ce data pot sa solicit suspendarea? Mi-a zis cineva ca pot dupa ce nevasta efectueraza cele 42 zile concediu lauzie. Nevasta tb sa dea vreo declaratie ca nu lucreaza sau altceva?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:02, 16 Iulie 2009
Suspendarea poate fi solicitata dupa ce sotia efectueaza cele 42 zile de lauzie. La societatea unde lucreaz sotul nu trebuie sa dea nici o declaratie. Exista un formular pe care-l completeza cand se depune dosarul pentru crestere copil si acolo sotia face declaratia respectiva.
Imi permit sa contrazic cele de mai sus.
Sotul poate solicita indemnizatia de la data nasterii copilului, el nefiind in situatia de a efectua concediu prenatal :)

OUG 148/2005:
Art. 10. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie şi stimulent, se cuvin şi se plătesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;@
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata in concediu crestere copil si beneficiar al indemnizatiei TRamona TRamona Buna ziua! Am hotarat cu sotul ca acesta sa intre in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului si sa beneficieze de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Somaj si concediu crestere copil pana la 2 ani bioanad bioanad Buna ziua! Ma aflu in saptamana 33 de sarcina, termenul aproximativ pentru nastere fiind 12 septembrie 2010. Am o vechime in munca de 3 ani iar momentan sotul ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru crestere si ingrijire copil acordat tatalui kyoko kyoko Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediul care se acorda tatalui, pentru crestere si ingrijire copil. Va prezint o speta: tatal face cerere la ... (vezi toată discuția)