Bună ziua,
Am un băiat în vârstă de 23 ani la facultate. Așa susține el. Eu în calitate de părinte (despartit) de mama copilului, îi plătesc lunar pensie alimentara de la data despărțirii. În mod normal acum copilul ar fi trebuit sa termine facultatea dar în mod surprinzător am fost anunțat de mama cât și de copil ca de fapt a pierdut 2 ani și ca de fapt mai are încă doi ani pana termina facultatea. Am încercat sa cer detalii despre copil la facultate dar de la secretariat mi sa comunicat ca datele sunt strict confidențiale și chiar dacă fac dovada ca sunt părinte, ei nu mă pot ajuta cu informații. În aceasta situație eu ca părinte nu știu în ce fel pot sa aflu adevărul despre copilul meu deoarece în el și mama lui eu nu pot avea încredere. Puteți va rog sa mă ajutați cu un sfat la problema mea, va rog frumos ?
Va mulțumesc anticipat.
Cu stimă,
Olaru E.
In calitate de parinte aveti dreptul sa cunoasteti situatia scolara a copilului dumneavoastra. Este un abuz. Faceti o adresa scrisa catre secretariatul universitatii in care solicitati absentele si notele dela disciplinele supuse examinarii, restante, amanari examene....etc. Desigur trebuie sa vi se confirme, ca baiatul este inca studentul acelei universitati. Acest lucru puteti sa-l aflati si dupa site-ul institutiei. Trebuia sa va implicati, mult mai devreme si nu neaparat din cauza pensiei. Oricum pensia se plateste atata timp cat baiatul este intr-o institutie de invatamant, dar nu peste varsta de 25 ani.
Pensie alimentara
acilian
Buna ziua,
Fiica mea a terminat liceul, dupa sesiunea de bacalaureat nu s-a mai inscris la facultate. Nedumeririle mele sunt:
- desi are o sentinta ... (vezi toată discuția)