avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere pe perioada masteratului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere pe perioada masteratului

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sotul meu are un copil de 22 ani, caruia ii plateste pensie de intretinere in prezent, anul acesta termina facultatea, daca urmeaza si masteratul mai este obligat sa-i plateasca aceasta pensie de intretinere?
Va multumesc

Cu stima
Cristina Oancea
Cel mai recent răspuns: ContSters379576 , utilizator 18:21, 20 Martie 2016
Da, pana isi termina studiile sau pana cand face 26. Inscrierea la masterat trebuie dovedita de intretinut.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Multumesc pentru raspuns, dar masteratul nu este optional, adica poate sa se intretina singur, ca asa si inscrierea la facultate trebuie dovedita de intretinut?
Da, trebuie dovedită continuarea studiilor, prin adeverință de la secretariatul universității semnată și de decan. Altfel nu-i plătiți. Pe parcursul anului aveți dreptul să vă interesați dacă se ține de școală, dacă nu a abandonat pe parcurs.
Art. 36 Alin (5) din Legea 272/2004 republicată în martie-2014;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cerneamihaita cerneamihaita platesc pensie alimentara pentru fica mea de 22 de ani ce a terminat anul acesta Facultatea Finante Banci - Universitatea din Craiova . Mai departe aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie de intretinere - major Emilia2705 Emilia2705 Buna ziua! Am 22 de ani, iar in iunie 2022 am absolvit ciclul de licenta. In urma unor neintelegeri, in anul 2018 l-am actionat in judecata pe tatal meu ... (vezi toată discuția)
Facultatea nu imi da diploma de bac si foaia matricola valentin0001 valentin0001 In vara am terminat facultatea la Universitatea din Craiova. Dupa finalizarea facultatii m-am inscris la master si am fost admis, apoi am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)