avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie de intretinere - major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie de intretinere - major

Buna ziua!

Am 22 de ani, iar in iunie 2022 am absolvit ciclul de licenta. In urma unor neintelegeri, in anul 2018 l-am actionat in judecata pe tatal meu pentru ca acesta sa imi plateasca pensia de intretinere in continuare, avand in vedere ca urma sa imi continui studiile. Hotararea judecatoreasca il obliga pe tatal meu sa imi plateasca pensia de intretinere pana la comtinuarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
In iulie 2022 am aplicat la un program de masterat, am fost admisa pe un loc bugetat si i-am trimis tatalui meu atat lista cuprinzand candidatii admisi, cat si adeverinta de la facultate care atesta faptul ca sunt admisa la programul de masterat.
Tatal meu a platit ultima pensie de intretinere in luna iunie. S-au implinit 3 luni de cand nu a mai achitat si refuza sa o faca, neconsiderand ca e obligat sa imi plateasca vacantele.
Cum pot proceda? Adeverinta de student o pot obtine abia in luna octombrie de la secretariatul facultatii.
Doresc sa stiu daca este indreptatit sa nu plateasca doar pentru ca este vacanta dintre 2 cicluri de studii postuniversitare.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
Emilia2705, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:54, 19 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, pensia alimentara se plateste pe tot parcursul anului, de regul lunar. Puteti sa il executati silit si sa ii faceti plangere penala pentru abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii universitare de lungã sau de scurtã duratã flodac flodac Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa absolvire master danypop danypop Ma confrunt cu o chestiune de interpretare a legii. In legea Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de ... (vezi toată discuția)
Facultate-master-indemnizatie crestere copil ADRIANA_O ADRIANA_O Buna ziua, Sunt studenta la Master anul 2 si am o fetita in varsta de 7 luni (nascuta pe 16 martie 2009).Am continuitate in studii, care sunt facute la zi si ... (vezi toată discuția)