Bună ! Am 55 de ani și 37 ani vechime.Am fost trimisă în somaj.In același timp pe postul meu a fost angajata o persoană iar firma are afișe de angajare.Doresc să stiu daca dând firma in judecată am câștig de cauză.Deasemeni dacă mă pot pensiona.Mulțumesc !
Am fost notificată in 15 mai cu preaviz 20 zile.In 12 iunie incetarea activității.Sunt născută in 10/01/1963 si am lucrat o perioadă in mediu toxic însă nu am calculul exact al periodei
Cornel Vasile a scris:
Cand ati primit decizia de concediere?
Pentru pensionare ar trebui sa ne mai precizati data nasterii, daca ati lucrat sau nu in grupe de munca/conditii deosebite ori superioare de munca.
In termen de 45 de zile dela data comunicarii deciziei de concediere o puteti contesta la Tribunalul in raza caruia domiciliati.
Reveniti cu detalii privind activitatea desfasurata in grupe de munca/conditii deosebite ori superioare de munca.
Fara a lua in calcul ,perioada de mai sus, va puteti pensiona :
- la limita de varsta, mai 2025, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 4 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani.
- anticipat, mai 2020, la varsta de 57 ani si 4 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 41 ani.
- anticipat partial , mai 2020 la varsta de 57 ani si 4 luni daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 33 ani.