avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj

Bună ! Am 55 de ani și 37 ani vechime.Am fost trimisă în somaj.In același timp pe postul meu a fost angajata o persoană iar firma are afișe de angajare.Doresc să stiu daca dând firma in judecată am câștig de cauză.Deasemeni dacă mă pot pensiona.Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Maria63sorin , utilizator 16:06, 15 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand ati primit decizia de concediere?

Pentru pensionare ar trebui sa ne mai precizati data nasterii, daca ati lucrat sau nu in grupe de munca/conditii deosebite ori superioare de munca.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am fost notificată in 15 mai cu preaviz 20 zile.In 12 iunie incetarea activității.Sunt născută in 10/01/1963 si am lucrat o perioadă in mediu toxic însă nu am calculul exact al periodei

Cornel Vasile a scris:

Cand ati primit decizia de concediere?

Pentru pensionare ar trebui sa ne mai precizati data nasterii, daca ati lucrat sau nu in grupe de munca/conditii deosebite ori superioare de munca.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In termen de 45 de zile dela data comunicarii deciziei de concediere o puteti contesta la Tribunalul in raza caruia domiciliati.

Reveniti cu detalii privind activitatea desfasurata in grupe de munca/conditii deosebite ori superioare de munca.

Fara a lua in calcul ,perioada de mai sus, va puteti pensiona :
- la limita de varsta, mai 2025, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 4 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani.

- anticipat, mai 2020, la varsta de 57 ani si 4 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 41 ani.

- anticipat partial , mai 2020 la varsta de 57 ani si 4 luni daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 33 ani.

Mulțumesc !
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, apelez la dumneavoastră cu o chestiune legată de ... Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Bună ziua, Apelez la dumneavoastră cu o chestiune legată de pensionare. Persoana în cauză născută în 1963 Vechime în muncă în România ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala in educatie OpreaRamona OpreaRamona nascuta la 11 februarie 1963 vechime la 1 octombrie 2015 30 de ani doresc raspuns cand pot iesi la pensie multumesc (vezi toată discuția)
Pensionare rusflorentina2007 rusflorentina2007 Am 52 de ani si am vechime 34 de ani .In cunoaterea acestori date va rog sa imi spuneti cind ma pot pensiona (limita de varsta sau anticipate) si in ce ... (vezi toată discuția)