avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tranzacție greșită IFN. Sunt obligat să restitui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tranzacție greșită IFN. Sunt obligat să restitui banii pe care i-am primit din greșeala lor?

Buna ziua

Am si eu o întrebare ce se întâmpla in situația in care un IFN la care am făcut un împrumut (între timp l-am si achitat) a virat bani de doua ori , iar acum primesc un telefon de la ei când pot vira bani virați de ei din greșeală in contul meu? Ei spunând ca este o suma necuvenită .... dar de ce sa plătesc eu pentru greșeală altcuiva ? Ce se întâmplă in situația in care eu nu as mai achita acea suma ?

Mulțumesc anticipat
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Alina Rosu , Evaluator 12:38, 18 Iunie 2018
Nu cred ca ar fi o idee buna. In civil va vor actiona pentru imbogatire fara justa cauza cel mai probabil, veti fi apoi executata silit pentru suma, dobanzi, cheltuieli, etc. Sunt posibile si actiuni in materie penala in paralel. V-as ruga sa va ganditi bine inainte sa luati o decizie.
Păi cu ce sunt eu devină ca ei au făcut o greșeală de ce trebuie eu sa plătesc pentru greșeală lor ? Eu am plătit suma care era in contract .... si aceeași suma pe același contract ? Daca o iau logic eu am plătit datoria care o aveam la ei .
Eu daca le dădeam mai mult ziceau ca este greșeală mea si probabil nu ii mai vedeam ...
Nu este chiar asa. Daca plateati mai mult, erau obligati sa ii restituie. Asa cum sunteti si dvs. acum. In concluzie, restituiti suma, altfel veti fi actionata in instanta si veti plati si cheltuieli de judecata, poate cheltuieli de executare, etc.
La deschiderea unui cont curent se semneaza o cerere de deschidere de cont ; in acea cerere se regaseste si acceptarea conditiilor bancare - ce include si conditia de restituire a tuturor sumelor necuvenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card alimentat din greseala anonymu anonymu Daca dintr.o greseala primesc o suma de bani pe card si eu ma folosesc de ei. Ce se intampla?? (vezi toată discuția)
Poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar? iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu ... (vezi toată discuția)
Restituire suma retur magazin de electrocasnice Mihai1488 Mihai1488 Buna ziua, Am urmatoarea problema. Pe data de 18.03.2020 am restituit o comanda plasata online intr-un magazin fizic Altex, suma fiind restituita pe loc ... (vezi toată discuția)