Am si eu o întrebare ce se întâmpla in situația in care un IFN la care am făcut un împrumut (între timp l-am si achitat) a virat bani de doua ori , iar acum primesc un telefon de la ei când pot vira bani virați de ei din greșeală in contul meu? Ei spunând ca este o suma necuvenită .... dar de ce sa plătesc eu pentru greșeală altcuiva ? Ce se întâmplă in situația in care eu nu as mai achita acea suma ?
Nu cred ca ar fi o idee buna. In civil va vor actiona pentru imbogatire fara justa cauza cel mai probabil, veti fi apoi executata silit pentru suma, dobanzi, cheltuieli, etc. Sunt posibile si actiuni in materie penala in paralel. V-as ruga sa va ganditi bine inainte sa luati o decizie.
Păi cu ce sunt eu devină ca ei au făcut o greșeală de ce trebuie eu sa plătesc pentru greșeală lor ? Eu am plătit suma care era in contract .... si aceeași suma pe același contract ? Daca o iau logic eu am plătit datoria care o aveam la ei .
Nu este chiar asa. Daca plateati mai mult, erau obligati sa ii restituie. Asa cum sunteti si dvs. acum. In concluzie, restituiti suma, altfel veti fi actionata in instanta si veti plati si cheltuieli de judecata, poate cheltuieli de executare, etc.
La deschiderea unui cont curent se semneaza o cerere de deschidere de cont ; in acea cerere se regaseste si acceptarea conditiilor bancare - ce include si conditia de restituire a tuturor sumelor necuvenite.