avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Avans dat în 2017 unei formații, pentru a cânta la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Avans dat în 2017 unei formații, pentru a cânta la nuntă. Evenimentul s-a anulat, ce șanse am să recuperez banii?

Buna ziua !
Vin si eu cu o intrebare in speranta ca voi gasi o solutie.
Am arvunit o formatie, din septembrie 2017, pentru un eveniment ce se va desfasura in septembrie 2018. Tipa din formatie care mi a luat avansul nu a intocmit nici o hartie insa eu ca o masura am printat un model de contract si l am completat. In ianuarie 2018 am ajuns intr un punct in care am realizat ca nu mai putem continua cu nunta si am anuntat o pe tipa, in ideea in care multe alte formatii mi au spus ca daca anunt cu 6 luni inainte de eveniment sunt obligati sa imi dea banii inapoi. Iar ea refuza sa imi inapoieze avansul, in valoare de 2200 ron.. ma puteti sfatui ce sa fac, va rog!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 19:36, 23 Iunie 2018
Eu daca as avea formatie v-as da inapoi avansul. Dar numai daca as gasi un alt client care sa ma angajeze pentru aceeasi data.
Oricum obtine castig de cauza in justitie.
Va obtine si cheltuielile cu avocatul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce sunteti atat de sigur? Daca exista contract si in contract este clauza ca avansul nu se returneaza de exemplu...
Mie personal nu mi se pare corect sa bati in cuie o data, formatia sa isi rezerve timpul acela si apoi sa vii sa soliciti suma de bani pentru ca nu mai are loc evenimentul. Desigur..daca evenimentul nu mai are loc din anumite cauze..se poate discuta.

Sunt totusi curios pe ce va bazati afirmatiile.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Company Advising, utilizator
@Lascoschi
Cred ca va scapa ceva, Sau poate pentru ca n-ati specificat subiectul din propozitii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract prestari servicii dani0803 dani0803 in iulie 2013 am incheiat un contract cu o formatie de muzica pentru a-mi canta la nunta ce urma sa o fac in 07.06.2014, dar ulterior am aflat ca in acea data ... (vezi toată discuția)
Avans lautar, nuntă amânată covid-19 Adelina.Alexandru Adelina.Alexandru Anul trecut am semnat un contract cu o formatie muzicala pentru nunta noastra ce urma a avea loc in data de 06iunie2020. Covid-19 ne-a încurcat planurile... ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am o nelamurire in legatura cu un contract incheiat ... Elena fasioiu Elena fasioiu Buna ziua.Am o nelamurire in legatura cu un contract incheiat cu o formatie pt nunta.Am incheiat anul intrecut in primavara un contract si urma sa avem nunta ... (vezi toată discuția)