Anul trecut am semnat un contract cu o formatie muzicala pentru nunta noastra ce urma a avea loc in data de 06iunie2020. Covid-19 ne-a încurcat planurile... ne vedem nevoiti sa schimbam data nuntii pentru 18 septembrie 2021, insa formatia muzicala deja arvunita ne-a dat de ales: ori pierdem avansul si renuntam la serviciile lor, ori ne canta pe 18 sept 2021 cu conditia ca pretul total sa creasca cu 500 euro. Intrebarea mea este: daca nunta a fost amanata pentru ca am fost forțați de împrejurări (pandemia covid-19) putem recupera avansul de la ei? Mulțumesc!
Daca aveti un contract va ghidati după clauzele contractului respectiv,daca nu aveti e mai complicat.Oricum nu aveti ce sa faceti acum un proces oricum nu ar putea sa înceapă decât peste câteva luni.Tot o negociere este varianta indicată.Daca nu reușiți mergeți la un av cand se mai liniștesc lucrurile .
Arvuna este supusa repetițiunii (se restituie) în caz de forță majoră! Dacă efectiv v-ați fi răzgândit, nu ați mai fi putut recupera avansul, în situația învederată eu opinez că puteți!
Formulați-le o somație prin avocat iar dacă nu produc efecte, o acțiune în pretenții!