avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Avans lautar, nuntă amânată covid-19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Avans lautar, nuntă amânată covid-19

Anul trecut am semnat un contract cu o formatie muzicala pentru nunta noastra ce urma a avea loc in data de 06iunie2020. Covid-19 ne-a încurcat planurile... ne vedem nevoiti sa schimbam data nuntii pentru 18 septembrie 2021, insa formatia muzicala deja arvunita ne-a dat de ales: ori pierdem avansul si renuntam la serviciile lor, ori ne canta pe 18 sept 2021 cu conditia ca pretul total sa creasca cu 500 euro. Intrebarea mea este: daca nunta a fost amanata pentru ca am fost forțați de împrejurări (pandemia covid-19) putem recupera avansul de la ei? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
Adelina.Alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:56, 21 Martie 2020
Daca aveti un contract va ghidati după clauzele contractului respectiv,daca nu aveti e mai complicat.Oricum nu aveti ce sa faceti acum un proces oricum nu ar putea sa înceapă decât peste câteva luni.Tot o negociere este varianta indicată.Daca nu reușiți mergeți la un av cand se mai liniștesc lucrurile .

.
Arvuna este supusa repetițiunii (se restituie) în caz de forță majoră! Dacă efectiv v-ați fi răzgândit, nu ați mai fi putut recupera avansul, în situația învederată eu opinez că puteți!
Formulați-le o somație prin avocat iar dacă nu produc efecte, o acțiune în pretenții!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans nunta - forta majora mada2594 mada2594 Buna ziua! In contextul COVID19, am avut un apel telefonic cu organizatoarea de nunti angajata la localul la care urma sa facem nunta in Septembrie 2020. ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera avansul pentru nunta daca nuntile se interzic? knoppyx knoppyx Buna ziua. Suntem in anul 2021 si pandemia de COVID-19 ne incurca toate planurile. Suntem unul din multe cupluri care ne aflam in situatia de fi nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Anulare contract prestari servicii dani0803 dani0803 in iulie 2013 am incheiat un contract cu o formatie de muzica pentru a-mi canta la nunta ce urma sa o fac in 07.06.2014, dar ulterior am aflat ca in acea data ... (vezi toată discuția)