avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cote intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cote intretinere

Asociatia noastra de locatari este formata din 2 scari. HG 1588/2007 prevede la art. 43 si 44 cheltuielile pe cota parte pentru repararea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna. La una din scari (scara 2) trebuie reparate tevile de canalizare (tevi care asigura scurgerea deseurilor menajere din bloc la canalizarea strazii). Presedintele si administratorul asociatiei au hotarit ca aceste cheltuieli sa fie platite numai de proprietarii scarii 2 , ceea ce, dupa parerea mea, contravine prevederilor HG 1588/2007, in special art 43 si 44. Va rog sa ne precizati cum se procedeaza corect: cheltuielile se suporta de toti proprietarii (membrii asociatiei) sau numai de cei de la scara unde se executa reparatia? Va multumesc anticipat. Cu respect Turcu Gheorghe
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 01:30, 15 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucrurile sunt foarte simple, daca exista o anumita intelegere intre dvs.
Se stie ca, mai ales in situatia in care o asociatie este compusa din doar doua scari, unde orice reparatie, imbunatatire si ce mai doriti dvs. se poate individualiza doar pe una dintre scari.
Dvs. ati dat un exemplu - repararea tevilor de canalizare, dar daca de exemplu se sparge un geam la scara 1. La inlocuirea acesteia trebuie sa participe proprietarii de la ambele scari?
Acum pot sa va spun ca depinde si de hotararea luata in AG a membrilor - nu dupa cum hotaraste presedintele sau administratorul.
Am mai scris pe aceasta tema: daca se hotaraste in AG ca la orice reparatie trebuie sa participe toti proprietarii din asociatie, atunci, asa sa fie. In acest fel, chelltuielile repartizate pe fiecare apartament vor fi mai mici (mai suportabile).
Daca in AG se hotaraste ca orice reparatie trebuie facuta prin hotararea doar a proprietarilor dintr-0 scara, atunci costurile respective vor fi repartizate doar proprietarilor din acea scara. La noi in asociatie, avem 19 scari si fiecare scara este absolut independenta, chiar si fata de asociatie - solutie pe care, personal o agreez.
Asadar hotararea trebuie sa apartina dvs. proprietarilor si nu presedintelui sau administratorului.
Mult succes!
Problema repartizarii costurilor cu reparatia partii comune reprezinta si implica competenta comitetului executiv
Administratorul de imobil este factor executional
De regula daca este vorba despre parte comuna constructii sau instalatii aferent unei singure scari se dispune recuperarea costurilor de la proprietarii de pe tronsonul/scara unde se executa interventia
Eu am facut referire la cheltuielile pe proprietate comuna prevazute de HG 1588/2007. Aceste prevederi legala nu cred ca pot fi modificate de AG.
Tot n-ați înțeles că orice sume se cer, se impun doar în urma votării lor în Bugetul anual, din cadrul Adunării Generale anuale obligatorii ?
Scrieți de parcă n-ar exista obligația de a se hotărî totul în Adunarea Generală anuală, acesta fiind „Organul Suprem” într-o Asociație.
ynocentta a scris:
Problema repartizării costurilor cu reparația părții comune reprezintă și implică competența comitetului executiv.
Administratorul de imobil este factor execuțional.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari-plata lucrarilor de interes comun Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, Revin cu o intrebare: Cine suporta plata reparatiilor de interes comun:Inlocuirea/repararea acoperisului,inlocuirea conductelor pe o coloana s.a. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu reparații coloană apă în bloc adrianfltm adrianfltm Bună ziua, În apartamentul în care stau ( chiriaș, dar nu cred că e relevant pt situația de mai jos ) au apărut , aproximativ acum o lună pete și ... (vezi toată discuția)