avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Să plec sau nu de acasă?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Să plec sau nu de acasă?

Bună sunt Dia, am 18 ani aproape 19 și intru în clasa a 12a locuiesc la bunici,mă cert foarte mult cu bunica pe teme ca nu fac nimic ca nu o ajut la treaba și chestii de genul,dar ea chiar dacă dac curat în casa sau altele tot zice ca nu fac nimic și mă cearta enorm și îmi scoate ochii cu prietenul meu mai nou. Toată situația este insuportabila nu știu ce sa mai fac mă gândeam sa mă mut la prietenul meu căci mi-a propus asta de multe ori însă nu știu ce sa zic,nu vreau sa fie o persoana în plus pe capul părinților săi . Ce sa fac ? Caci nu o mai scot la capăt aici?
Cel mai recent răspuns: Dia1234 , utilizator 22:41, 14 Iunie 2018
Buna ziua,
Mai aveti putin si terminati licelul si, eventual, plecati la facultate.
Cand va veti muta in camin sau la gazda faceti ce doriti.
Nu amarati viata unor persoane mai in varsta, cu alte vederi, care v-au crescut.
Au alta educatie si nu-i veti schimba.
Parintii dumneavoastra ce spun?
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Buna ziua,sunteti majora deci teoretic puteti sa luati acest gen de hotarari singura..In general e greu de comunicat cu persoane mai in varsta dar teoretic bunica va vrea binele.Daca va mutati trebuie sa va ganditi din ce bani va intretineti,daca va despartiti de prieten puteti sa va intoarceti avasa etc.
Pai cu părinții nu prea țin legatura,fiecare s-au recăsătorit și eu am stat la bunici de mica . Îmi dau seama ca îmi vrea binele și ca o sa plec după ce termin liceul și pe o parte încerc sa îi înțeleg și pe bunici pe de alta parte și pe mine încerc sa ajung la un compromis cu buni.
Și va mulțumesc pt răspunsuri . As dori sa va mai întreb ceva... prietenul meu pleacă la facultate anul acesta,și insista sa merg cu el ca sa nu stea singur și sa merg la o școală mai buna decât liceul de aici,nu știu ce sa fac în legătură cu asta dacă sa îmi iau transferul sau nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Vreau să plec de acasă pentru că am probleme foarte mari cu părinții. mă pot muta la prietenul meu? Împlinesc 18 ani peste o lună Marilena1638 Marilena1638 Bună, am 18 ani fără o lună..Am incercat sa \"supraviețuiesc\" in casa cu părinții mei dacă îi pot numi așa...Nu mă înțeleg deloc cu tatăl meu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat , daca se poate George29 George29 Au aparut discutii in urma faptului ca eu nu am luat la facultatea pe care mi-o propusesem ,iar ca fapt de cauza ,ma cert continuu cu parintii mei, nu ma ... (vezi toată discuția)