Bună sunt Dia, am 18 ani aproape 19 și intru în clasa a 12a locuiesc la bunici,mă cert foarte mult cu bunica pe teme ca nu fac nimic ca nu o ajut la treaba și chestii de genul,dar ea chiar dacă dac curat în casa sau altele tot zice ca nu fac nimic și mă cearta enorm și îmi scoate ochii cu prietenul meu mai nou. Toată situația este insuportabila nu știu ce sa mai fac mă gândeam sa mă mut la prietenul meu căci mi-a propus asta de multe ori însă nu știu ce sa zic,nu vreau sa fie o persoana în plus pe capul părinților săi . Ce sa fac ? Caci nu o mai scot la capăt aici?
Buna ziua,
Mai aveti putin si terminati licelul si, eventual, plecati la facultate.
Cand va veti muta in camin sau la gazda faceti ce doriti.
Nu amarati viata unor persoane mai in varsta, cu alte vederi, care v-au crescut.
Au alta educatie si nu-i veti schimba.
Parintii dumneavoastra ce spun?
Buna ziua,sunteti majora deci teoretic puteti sa luati acest gen de hotarari singura..In general e greu de comunicat cu persoane mai in varsta dar teoretic bunica va vrea binele.Daca va mutati trebuie sa va ganditi din ce bani va intretineti,daca va despartiti de prieten puteti sa va intoarceti avasa etc.
Pai cu părinții nu prea țin legatura,fiecare s-au recăsătorit și eu am stat la bunici de mica . Îmi dau seama ca îmi vrea binele și ca o sa plec după ce termin liceul și pe o parte încerc sa îi înțeleg și pe bunici pe de alta parte și pe mine încerc sa ajung la un compromis cu buni.
Și va mulțumesc pt răspunsuri . As dori sa va mai întreb ceva... prietenul meu pleacă la facultate anul acesta,și insista sa merg cu el ca sa nu stea singur și sa merg la o școală mai buna decât liceul de aici,nu știu ce sa fac în legătură cu asta dacă sa îmi iau transferul sau nu
Drepturile la 16 ani
Queen10
Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)