Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri sau indrumari la urmatoarele doua intrebari:
1. Activitatea intr-un spatiu comercial de la parterul unui bloc de locatari necesita aprobarea asociatiei de locatari sau a vecinilor directi? Poate asociatia sa restranga obiectul activitatii societatii?
2. Locurile de parcare din jurul blocului sunt proprietate personala. Asociatia doreste sa imprejmuiasca blocul si parcarea de jur-imprejur cu gard metalic, invocand traficul pietonal prin proprietatea privata insa acest lucru imi limiteaza drastic accesul vizitatorilor/clientilor! In plus, la intrarea in parcare se va pune bariera. Este legala decizia asociatiei?
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca este spatiu comercial din constructie nu necesita acordul proprietarilor
Pentru imprejmuire imobil si teren parcare este obligatoriu sa se obtina acordul primariei
Problema cu bariera este discutabila dat fiind ca instalata reprezinta un facotor restrictiv pentru accesul in caz de situatii speciale =politie,salvare,pompieri smurd
Da, este spatiu comercial din constructie. Insa presedintele asociatiei imi spune ca vor vota anumite restrictii in ceea ce priveste activitatile permise in spatiul comercial.
Banuiesc ca decizia inaintarii actelor catre primarie pentru gard se va lua/discuta in prima sedinta a asociatiei cu proprietarii (se asteapta actele asociatiei).
Tot sub acest regim (al obtinerii acordului de la primaria de sector) se va discuta si amplasarea barierei la intrarea in complex.
Eu, ca proprietar al spatiului comercial, ma pot opune ridicarii gardului... in sedinta asociatiei si/sau eventual in justitie? Am si eu drepturi in acel complex, la fel ca fiecare proprietar in parte (poate un pic mai radicale, dat fiind destinatia spatiului).
Bine ca ne-am dumiri de ce parte a barierei sunteti...
Domnule, trebuie sa recunoasteti ca atat dvs. cat si proprietarii din acel imobil, trebuie sa "traiti" in conditii normale. Adica, puneti-va dvs. in situatia proprietarilor de locuinte!
Nu stiu ce obiect de activitate aveti, dar cunosc f. bine o situatie in care intr-un bloc, asa cum ii ziceti "rezidential", tot parteul este "umplut" de o societate comerciala, gen Billa...
In primul rand, proprietarii de la etajul 1 sunt de-a dreptul terorizati, mai ales la primele ore cand de face aprovizionarea cu marfa a complexului. Eu am zis ca-i gluma, dar, am asistat cateva zile la aceasta situatie. Am "prins" si un inventar, care a inceput dupa ora 20, pana spre ora 2 dimineata.... discutii aprinse si la volum mare dintr-un capat de magazin in celalalt, clacsoane de masini si taxi-uri care nu mai incapeau pe-acolo.
Au si bariera, dar pentru ce este pusa,atata timp cat angajatii magazinului o blocheaza pe deschis pentru a le permite masinilor de aprovizionare sa-si faca treaba.
Daca au locuri de parcare? Desigur, dar cum sa te descurci daca permanent accesul in complex este blocat de paleti, cutii de carton,ambalaje de tot felul, stivuitoare - este foarte greu.
Probabil ca dezvoltatorul imobilului a incercat si chiar a reusit sa "prosteasca" toata lumea, fie ei proprietari de locuinte, fie proprietari de spatiu comercial.
Acum depinde in ce relatii sunteti cu asociatia de proprietari. Ce drepturi si obligatii aveti, atata timp cat ocupati intreg parterul. Din aceste considerente am spus ca trebuie sa va intelegeti, compromisul fiind absolut obligatoriu.
Stati de vorba cu oamenii, fiecare sa mai cedeze din pretentii si la un moment dat trebuie sa ajungeti la o solutie inteleapta.
Mult succes!
Draga domnule Grecu, am declarat de la bun inceput de care parte a barierei ma aflu iar din inceputul monologului dvs am inteles ca dvs cat si o persoana apropiata dvs, aveti o relatie de ostilitate, tipic romaneasca, fata de initiativele comerciale, altele decat cele de salariat (banuiesc ca aceasta este ocupatia dvs).
Ca sa faci omleta, trebuie sa spargi oua... insa de aici si pana la a picta in culori ostile acel magazin gen Billa (probabil la Mega Image faceti referire) este cale lunga. Nu neg, minimizez sau ironizez stresul la care dvs si prietenul dvs sunteti expusi, nu ma intelegeti gresit!!
Abia la final o lasati mai domol, recomandandu-mi sa stau de vorba cu 200 persoane, locatarii blocului in cauza :). Va anunt pe aceasta cale ca nu doresc sa-mi schimb profesia in aceea de politician! Am prea mult bun simt si studii la zi, de tanar, nu la 50 de ani.
Revenind la topicul intrebarilor postate de mine... observ ca interventia dvs constructiva nu m-a ajutat cu absolut nimic... ma rog, am ajutat la o descarcare nervoasa (cu placere!) si o vaga reactie care-mi reaminteste ca faptul ca "traim in Romania... iar acest lucru ne ocupa tot timpul"!
Va multumesc.
Next!
Super raspunsul dvs., insa nu ati inteles nimic din ce am scris.
Adica dvs. o sa va vedeti de business si proprietarii de locuinte de traiul lor. Ca o sa fiti "la cutite" cu dansii, este alta discutie.
Ceea ce am observat, in ultima perioada - la acesti dezvoltatori de spatii rezidentiale - este ca dumnealor fac ce fac si desfac, obtin pe orice cale autorizatii de construire si functionare unde le pofteste inima lor impietrita.
Chiar zilele acestea am vizionat o emisiune TV, exact pe tema aceasta, cu intrebari si raspunsuri de la ziaristi de ce-a mai inalta clasa - despre situatia acestor "rezidentiale" din nordul Bucurestiului. Este prapad domnule! Nu tu cai de comunicatii, toate cladirile alandala, blocuri cu 2-3 nivele alaturi de altele de 15-20, Pe o strada de 5-6 m, unde autoturismele sunt parcate pe ambele sensuri, ce spatiu mai ramane? Mai poate intra o salvare, o masina de pompieri? Ce se intampla dimineata si seara cand pleaca/vin la servici 4-5 mii de oameni Cine aproba? Pai cine, onor consilierii primariei. Din ce motiv se elibereaza aceste autorizatii? Ati raspuns - traim in Romania, da?
Am incercat sa va fac sa intelegeti si parerea unor proprietari, aflati in situatia de a fi vecini cu dvs. Desigur, nu am sa reusesc, atata timp cat dvs. ne tratati ca pe niste (nu mai zic cum). Adica, cum sa faci gard dom-le ? Dar dvs. v-ar conveni ca locuitorii din zona sa treaca prin proprietate, doar asa de-o scurtatura?
Apropo's de cei 50 de ani - as mai vrea eu... , insa incercati sa discutati exact aceast topic cu parintii dvs., banuiesc ca sunt pe-acolo, pe la 50 ani +; incercati si mai discutam.
Sa fiti sanatos!
Parcari la bloc
ovidiu2406
buna,mam mutat de curand intr un bloc si am constatat ca laparterul blocului exista un magazin alimentariar sub unul din geamuri loc de parare pe care insa il ... (vezi toată discuția)