avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin acord - un singur termen?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin acord - un singur termen?

Peste 2 saptamani avem primul termen in procesul de divort (fara copii, fara bunuri). Eu locuiesc in strainatate, sotul a depus cererea, eu am depus intampinare spunand ca sunt de acord. Intrebarea mea este, credeti ca se poate finaliza in primul termen, dat fiind ca suntem de acord, nu avem copii, bunuri sau alte pretentii? Alternativ, in caz ca se amana cauza pt dupa vacanta judecatoreasca, eu ma intorc in tara in August, putem divorta la notar chiar daca procesul e pe rol la judecatorie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:43, 14 Iunie 2018
Bună ziua,

Da, este posbil să fie un singur termen.

Și da, este posibil să divorțați la notar chiar dacă e pe rol divorțul la judecătorie.

Succes,
Incercati sa angajati avocat ca sa evitati notarii si alte probleme.
Acestia intra in concedii si nu puteti divorta pana nu inchideti divortul la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cristy29 cristy29 Buna ziua, As dori si eu cateva lamuriri in legatura cu un divort. Sotul meu a depus actele de divort la tribunal. Din cele spuse de el, voi primi in scurt ... (vezi toată discuția)
Cand se anunta termenul pt divort? suceava129 suceava129 Buna ziua. Sotul meu a depus cererea de divort pe 30 martie la Judecatoria Botosani. Eu locuiesc in strainatate, nu acem copii sau bunuri de impartit, motiv ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului? roxana_b roxana_b Buna ziua Sunt despartita de sotul meu din septembrie 2008, insa din lipsa de bani am introdus actiunea de divort abia in iunie 2009. A fost stabilit primul ... (vezi toată discuția)