avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lichidare stoc marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lichidare stoc marfa

Buna ziua , SC doreste sa lichideze stocul de marfa deoarece isi suspenda activitatea , o parte din marfa nu poate fi vanduta deoarece are termenul de valabilitate expirat. Ce documente stau la baza scaderii acestor marfuri din contabilitate , se colecteaza TVA pentru aeste marfuri? Marfa care se poate vinde , se poate factura sub pretul de achizitie ?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 15:01, 15 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da ! Marfa poate fi vanduta sub pretul de achizitie, daca inca este in garantie si ulterior nu se mai face apovizionare cu produse similare. Se intocmeste un proces verbal cu o nota explicativa. Diferenta de pret se inregistreaza pe 658 (cheltuieli nedeductibile) . Deasemenea TVA-ul (calculat la pret de achizitie si cu cota tva curenta) pentru marfa perisata se inregistreaza ca TVA-colectata si se vireaza la buget.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contab. primara tornada20 tornada20 buna ziua eu sunt noua prin zona si am citit pe acest site cateva sfaturi utile, multumesc. As avea inca o intrebare, detin un fast food si as vrea sa puin ... (vezi toată discuția)
Ajutor perisabilitati! ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema: am perisabilitati legume de 90000 lei. in tabel la limita este trecut 0,20 lei. in capul de tabel ... (vezi toată discuția)
Vanzare sub pret de furnizor adrianabresug adrianabresug avem pe stoc foarte multa marfa cu o vechime de 5 ani care nu se mai vinde ,administratorul vrea sa reduca pretul cu 50 % dar asta inseamna sa vindem sub pret ... (vezi toată discuția)