avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bursa de merit intra in 85% din veniturile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bursa de merit intra in 85% din veniturile impozabile pt crestere copil?

Daca am primit 6 luni bursa de merit de la facultate, cursuri de zi, dar am si lucrat in acelasi timp si am primit salariu, se iau in considerare ambele venituri?
Mentionez ca bursa de merit nu este supusa impozitarii.
Adeverinta de la facultate care sa ateste bursa se ia in considerare la calculul indemnizatiei pentru crestere copil???????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 3 Noiembrie 2009
Numai venitul din salariu va fi luat in considerare.
Bursa de merit nu intra in categoria veniturilor care sunt avute in vedere la calculul indemnizatiei(o prima conditie este aceea ca veniturile realizate sa fie impozabile).
multumesc mult de tot.
OUG nr.148/2005 prevede ca se iau in calcul veniturile profesionale supuse impozitului pe venit. In categoria veniturilor profesionale intra : venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de Codul fiscal.:)

Bursele de merit nu intra in categoria veniturilor care se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CIC.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce dividendele nu se iau in calcul ??????????? eu_ eu_ e cu dus si intors,... nu stiu ce sa mai cred despre cei ce ne conduc....jaf la drumul mare sau prosteala pe fatza ?!?!?! legea spune clar ca se iau in calcul ... (vezi toată discuția)
Pensie militara cumulata cu indemnizatia cic? gelula gelula Buna seara, Poate cineva sa-mi dea un sfat juridic cat se poate de repede la urmatoarea speta : sunt pensionar militar - am fost disponibilizat in baza O. ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie 85% RoxanaBucur RoxanaBucur 1. Cumva la calculul indemnizatiei de 85% din venituri intra si veniturile realizate din tranzactiile de la bursa? 2. In perioada concediului de crestere ... (vezi toată discuția)