avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Înființare asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Înființare asociație

Care este valoarea minimă a patrimoniului inițial pentru înființarea unei asociații? Găsesc pe net diferite variante și nu știu care e corectă: 200 Ron, un salariu mediu pe economie?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:20, 25 Iunie 2018
200 Ron dar va recomand sa puneti o valoare cam pe la 2000 lei constituita din participatia egala a membrilor fondatori si cu acesti bani veti putea sa va acoeriti chetuielile curente in primul an de fuctionare cat si cele pentru primele activitati.
mai gasiti si alte cifre in afara de 200 lei pentru modificarea nu e foarte veche si pe Internet sunt multe materiale vechi, neactualizate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniul ong lorydura lorydura Vă rog să îmi spuneți cât tb să fie patrimoniul sau capitalul social pentru ONG. Am auzit trei variante: min pe eco net, dublu min eco net și ultima 200 ... (vezi toată discuția)
Valoare patrimoniu ong bloom away bloom away Buna, As vrea sa aflu daca sunt modificari recente in acest sens, Avocatul imi spune ca e nevoie sa angajez un contabil deci patrimoniul de infiintare trebuie ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial pt infiintare asociatie in 2017 Beatrice Trandafirescu Beatrice Trandafirescu S-a schimbat ceva din 2016 si pana in prezent referitor la suma minima pt constituirea patrimoniului necesar infiintarii unei asociatii (de parinti)? Intreb ... (vezi toată discuția)