avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu initial pt infiintare asociatie in 2017
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu initial pt infiintare asociatie in 2017

S-a schimbat ceva din 2016 si pana in prezent referitor la suma minima pt constituirea patrimoniului necesar infiintarii unei asociatii (de parinti)? Intreb asta deoarece ieri o d-na avocat mi-a zis ca sunt necesari 2900 lei(adica doua salarii minime) fara a-mi da alte explicatii.Va multumesc anticiat
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:15, 16 Iulie 2017
Nu s-a mai schimbat nimic. Tot minim 200 lei a ramas patrimoniul initial (eu va sfatuiesc sa puneti mai mult catre 1000 lei daca puteti egal din parte tuturor fondatorilor, nu doar atat cat prevede legislatia actuala pentru ca e bine sa aveti acolo o suma de bani pe care oricum o s-o folositi in interesul activitatilor ong-ului si da si bine ca imagine). Aveti la adresa urmatoare cea mai noiua actualizare a og 26 din 2000 [ link extern ]
Va multumesc!
acea d-na avocat nu a mai citit de multi ani legislatia.... 200 lei e minimul legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu ong CristinaMaria1991 CristinaMaria1991 Buna ziua, As vrea sa infiintez urgent un ONG in baza OG 26/2000. Vom fi 6 membri. Cineva mi-a spus ca patrimoniul nu poate fi mai mic decat un salar ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie - costuri szegediildiko szegediildiko vreau sa deschid o asociatie ONG si vreau sa stiu ce suma de bani am nevoie (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial -ong mitza67 mitza67 Vreau să înființez o asociație și [b]aș vrea să știu care este suma minimă pentru patrimoniu inițial.[/b] (nu mi-e clar dacă ... (vezi toată discuția)