avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu initial -ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu initial -ONG

Vreau să înființez o asociație și aș vrea să știu care este suma minimă pentru patrimoniu inițial. (nu mi-e clar dacă un salariu minim brut sau 2)
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:12, 28 Mai 2014
Este minim 1 salariu minim brut care de la 1 iulie 2014 va fi 900 lei. Dar e recomandat sa puneti la comun, din partea fondatorilor, o suma mai mare.
De mentionat faptul ca, in cazul ONG, nu exista parti sociale (ca la firme comerciale) si nici distribuire de dividente. De asemenea, in caz de dizolvare, contributiile individuale nu se restituie fondatorilor. Ca urmare, suma aferenta patrimoniului poate fi depusa in banca sub forma de depuneri individuale sau ca o singura depunere.
Daca depuneti dosarul pentru PJ pana la 1 Iulie, depuneti ca si patrimoniu la banca - 850 lei. Nu e necesara o suma mai mare.
Cerinta este de foarte multi ani de un salar minim brut pe economie....
Detalii de infiintare asociatii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare patrimoniul initial asfsp asfsp Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna exact care este cuantumul in lei al patrimoniului initial pentru o asociatie ce urmeaza a fi infiintata pana la data de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit NODOLA NODOLA Vreau sa infiintez o asociatie nonguvernamentala, un ONG. Am fost consiliata ca patrimoniul initial trebuie sa fie de minim 2 salarii minime pe economie . Am ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru infiintare ong. ARKzad ARKzad Intrucat din diferite surse nu rezulta concret care sunt actualele taxe pentru infiintarea ong-urilor, rog precizari: 1.-Taxa pentru rezervarea de denumire a ... (vezi toată discuția)