avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Taxe pentru infiintare ONG.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Taxe pentru infiintare ONG.

Intrucat din diferite surse nu rezulta concret care sunt actualele taxe pentru infiintarea ong-urilor, rog precizari:
1.-Taxa pentru rezervarea de denumire a unei asociatii.In cazul cand propunem cinci denumiri din care sa fie rezervata una.
2.-Suma minima pentru patrimoniu la infiintare.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:18, 20 Aprilie 2015
Taxa este de 36 de lei

Patrimoniul initial al asociatiei este in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie - 975 lei , in prezent - , la data constituirii asociatiei.
multumesc mult.Banca poate restitui garantia in cazul cand fondatorii nu mai vor sa continuie procedurile de infiintare?
Patriminiul initial nu este o ”garantie” si are regim juridic asimilat unei donatii, care prin definitie este act irevocabil, nu te poti razgandi... In opinia mea odata facut actul constitutiv si statutul, asociatia exista chiar daca inca nu are personalitate juridica, si reversarea ar implica o noua decizie de AG de dizolvare, nu consider acceptabile actele constitutive facute sub conditie, cu validitate dependenta de obtinerea personalitatii juridice....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong dorana dorana As dori sa imi deschid un ong pt catei.Ce cheltuieli presupune acesta si care sunt conditiile? (vezi toată discuția)
Precizari despre diferenta asociatii si fundatii Alexandraverde Alexandraverde Buna ziua, am mare nevoie sa ma ajutati in privinta unei nelamuriri. Care este diferenta dintre ONG, Asociatie si Fundatie? Va rog mult sa ma ajutati cu un ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong faureva faureva Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat, actele necesare si costul necesar pentru infiintarea unui ONG(asociatie) . (vezi toată discuția)