avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu ONG

Buna ziua,

As vrea sa infiintez urgent un ONG in baza OG 26/2000.
Vom fi 6 membri. Cineva mi-a spus ca patrimoniul nu poate fi mai mic decat un salar minim pe economie de 1450 Ron, dar intre timp am auzit ca s-a modificat legea in acest sens.

Ma poate ajuta cineva? Care este patrimoniul pe care trebuie sa il depun la banca conform legislatiei in vigoare?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:36, 14 Iulie 2017
Va rog sa cititi informatia de la adresa www.avocatnet.ro/content/for...
Dar va recomand sa constituiti patrimoniul initial prin participarea membrilor fondatori, la o valoare totala chiar de 10 000 lei pentru ca va va ajuta in viitor, caci oricum banii ii veti putea folosi in acoperirea unor cheltuie care vor aparea in primele luni de functionare si in activitatile ong-ului, si da si bine daca veti accesa fonduri de la diferiti finantatori.
Legea cere minim 200 lei. Puteti pune mai mult, dar nu e obligatoriu. Din motive practice e bine sa puneti ceva mai mult sa acopere macar cheltuielile de infiintare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie pentru copii belacsabacsaba belacsabacsaba Buna ziua Sunt interesat de a infiinta o asociatie pentru copii orfani etnie rom. Cat ma coasta infiintarea si unde sa incep infiintarea. Multumesc (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial pt infiintare asociatie in 2017 Beatrice Trandafirescu Beatrice Trandafirescu S-a schimbat ceva din 2016 si pana in prezent referitor la suma minima pt constituirea patrimoniului necesar infiintarii unei asociatii (de parinti)? Intreb ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie nonprofit marym marym Buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti la cateva intrebari. Vindecat pentru a ajuta la vindecarea altuia.Acesta este scopul pentru care doresc sa ma ... (vezi toată discuția)