avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatia angajatului fata de actionarii unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatia angajatului fata de actionarii unei societatii

Buna ziua,
In general, va rog sa-mi raspundeti care sunt toate obligatiile, prevazute in lege, ale angajatului fata de actionarii unei societati cu capital privat?
Angajatul este obligat sa raspunda tututor cererilor, sarcinilor de serviciu adresate si din partea unui actionar al firmei sau are obligatii NUMAI fata de administrator/sef ierarhic, conform contractului de munca.
In speta este vorba despre un contract de munca, incheiat intre angajat si angajator, care cuprinde in mod evident cateva obligatii si drepturi ale angajatului, respectiv ale angajatorului.
Contractul respectiv este semnat de catre angajat, si de catre administratorul societatii, in calitate de reprezentant al societatii. Mai mult, din punct de vedere al atributiilor, administratorul este si seful ierarhic al angajatului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 17 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are obligatii numai fata de administrator/sef ierarhic dar asta doar daca nu i s-au dat atributii concrete in relatia cu actionarii de catre administrator.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariatul are obligatia de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului.
Nu exista fisa postului inca definita. Ca atare, se poate lua in considerare doar contractul individual de munca in care administratorul semnatar este acelasi cu seful ierarhic (directorul)?!
In regulamentul intern nu exista prevederi cu privire la relatiile de subordonare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare ierarhie firmă (după semnarea fișei postului) pab|o pab|o Bună ziua Vă rog să-mi dați un sfat. Lucrez într-o firmă unde, când m-am angajat, ierarhia era urmatoarea: eu → director departament → director ... (vezi toată discuția)
Fisa de post mihaelaru mihaelaru buna ziua, doresc sa va intreb daca intocmirea fisei de post este responsabilitatea departamentului de resurse umane, daca acest lucru este si trecut in ... (vezi toată discuția)
Relatie subordonare iRazvan91 iRazvan91 Buna ziua, As dori sa stiu daca in lipsa unei fise de post, organigrama tine locul acesteia in ceea ce priveste relatiile de subordonare? Pentru ca de ceva ... (vezi toată discuția)