avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor in strainatate

Buna ziua,
Fiica mea va calatori in strainatate cu sora mea. Mentionez ca sun divortata si am hotararea definitiva si irevocabila.
Mai trebuie declaratie de la fostul sot ca este de acord ca minorul sa paraseasca tara ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 16:28, 15 Iunie 2018
Trebuie să prezentati la ieşirea din ţară acordul legalizat al celuilalt părinte, daca in hotararea de divort nu vi s-a încredinţat minorul spre creştere şi educare.

In cazul in care minorul calatoreste cu o persoana adulta care nu are calitate de parinte atunci este necasara declaratia autentificata a ambilor parinti.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii minori si iesirea lor din tara; ContSters140523 ContSters140523 Sun divortata si am copii in incredintarea mea ,hotarare devinitiva si irevocabila ...vreau sa plec cu copii din tara,le-am facut pasapoartele.Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Acte pentru calatorie in strainatate a unui minor maryglesnea maryglesnea Buna ziua! Va rog sa binevoiti sa ma ajutati cu informatii referitoare la iesirea din tara pentru un minor. Am o fetita de 15 ani si am divortat de tatal ei ... (vezi toată discuția)