avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am achitat o amendă penală sub 1500 lei acum doua ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am achitat o amendă penală sub 1500 lei acum doua săptămâni. Vreau să știu dacă îmi este curat cazierul, deoarece luni îmi trebuie pentru angajare

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Vreau sa stiu daca imi este curat cazierul, deoarece luni imi trebuie pt angajare.
Am achitat o amenda penala sub 1500lei acum doua sapt. Amenda a fost pt detinere de drept de 0,1 g canabis si m-au condamnat sa platesc aceasta amenda penala.
Astept raspunsul dvs. cu nerabdare! Multumesc frumos!
O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Starcrossed , utilizator 14:40, 21 Iunie 2018
Amenzile penale aplicate/ platite in cazul dvs. se trec in cazierul judiciar. Cazierul judiciar v-a fost solicitat la angajare ?
Nu inteleg de ce ati fost amendat penal daca sustineti ca detineati de drept (inteleg ca legal pentru o afectiune medicala ?!) 0,1 g canabis.
Scuze, detineam Fara drept 0,1g.
Da, la angajare imi cere cazierul :(
In cazier, va figura sanctiunea aplicata de catre instanta in dosarul penal in care ati fost condamnat, chiar daca ati achitat amenda.
Va multumesc pt raspunsuri
Daca nu veti savarsi o alta infractiune in intervalul de timp de 3 ani de la data achitarii amenzii, veti fi reabilitat de drept, deci abia atunci pedeapsa aplicata nu va mai figura in cazier.

Alte discuții în legătură

Amenda penala, cand e curat cazierul? radugrgsc radugrgsc buna, am o amenda penala pt furt din magazin la cat timp dupa ce am platit-o se sterge cazierul(reabilitare de drept)? pot sa cer reabilitare judiciara la 1 ... (vezi toată discuția)
Cazier anca33a anca33a buna ziua daca sunt amenzi neplatite se elibereaza cazierul? multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua! in noiembrie 2016 am primit o condamnare de 2 ani ... Umpalompa Umpalompa Buna ziua! In noiembrie 2016 am primit o condamnare de 2 ani si 6 luni cu suspendare, pe o perioada de supraveghere de 3 ani, pentru trafic de droguri de ... (vezi toată discuția)