avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de vechime - inclus sau nu in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de vechime - inclus sau nu in cartea de munca

Buna seara,
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema. Lucrez in mas-media, iar in contractul colectiv de munca la nivel de ramura se prevede obligativitatea angajatorului de a plati sporul de vechime. Stiu ca multi angajatori afirma ca acest spor este inclus in salariu. O colega de la o alta publicatie mi-a spus ca angajatorul i-a pus pe angajati sa semneze un document prin care acestia erau instiintati de faptul ca sporul de vechime este inclus in salariu. La publicatia unde lucrez nu am semnat asa ceva si nici nu exista un anume document care sa ateste asa ceva. Cum societatea este in prag de faliment, dorsesc sa stiu daca pot obtine in instanta acest spor de vechime (pe ultimii 3 ani, cum se mentioneaza in contractul la nivel de ramura). Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 09:15, 3 Noiembrie 2009
Multumesc mult. Din pacate, nici mie si nici colegilor mei nu ni s-a dat un exemplar din CIM. In aceste conditii, va rog mult sa-mi spuneti prin ce modalitate as putea intra in posesia unei copii (nu stiu daca, eventual, la Inspectoratul Teritorial de Munca as putea vedea contractul)? Pentru ca la societatea la care lucrez este absolut imposibil. Multumesc
Solicitati la ITM sa va dea o copie intrucat ei au exemplar al CIM-ul dvs.
Va multumesc mult.
daca sporul de vechime este inclus in salariu trebuie sa existe stipulat:
intr-un act aditional al contractului de munca in acest caz trebuia semnatura dumneavostra sau in contractul colectiv de munca pe unitate in acest caz semneaza reprezentantii salariatilor sau sindicatului (dupa caz) sau in regulamentu intern al societatii si in acest caz semneaza reprezentantii salariatilor sau contractulcolectiv de munca.
parerea mea este sa studiati contractul colectiv pe unitate si regulamentul intern al societatii.Puteti intreba si la ITM la biroul de relatii cu publicul si ei va va da acest raspuns cred.
Daca intradevar nu exista stipulat in niciul din aceste documente puteti sa faceti plingere la ITM sau in instanta de judecata
Multumesc mult. Exact acest lucru doream sa-l aflu. Nu avem contract colectiv la nivel de unitate, iar in CIM, din cate stiu eu nu exista nimic in acest sens. Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sporul de vechime obligatoriu? Gabriel Vladucu Gabriel Vladucu Daca la angajarea un salariat mai in varsta, acesta solicita ca in afara salariului brut (de baza) negociat sa i se acorde si spor de vechime - 25%, desi el nu ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime si contractul colectiv de munca unic la nivel de ramura carminadelia carminadelia Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in 2 probleme, daca se poate si cu baza legala: 1) sporul de vechime este obligatoriu? 2) in vederea stabilirii salariului ... (vezi toată discuția)
Spor vechime carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna Ziua ! Unde anume este stipulata obligativitatea angajatorului de a acorda un spor de vechime, fie el si nediferentiat, inclus in salariu ? ( chestiune ... (vezi toată discuția)