avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o problemă la fostul loc de muncă: mi se cer 5000 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o problemă la fostul loc de muncă: mi se cer 5000 de lei pentru că am atins cu duba marginea unei balustrade. Mi se pare exagerat, există o cale de a ieși din această situație?

Acum cateva zile lucram la o firma de distributie si din greseala am atins marginea unui balustrade cu duba cu care lucram zi de zi ca sofer,duba nu avea asigurare casco,am fost la politie am declarat acidentul si mi-a dat o dovada,in ziua in care a avut loc acidentul mi-am dat demisia,si patronul firmei imi cere daune de 5000 de lei ptr reparati,mi-se pare un cost prea mare si putin exagerat ptr putina reparatie de tinichigerie,exista o cale de-a iesi din aceasta situatie??
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Iulian781 , utilizator 20:00, 16 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista o posibilitate, si anume : sa refuzati plata acelei sume, angajatorul sa va actioneze in instanta pentru a fi obligat la plata prejudiciului , iar dvs sa contestati suma respectiva si,in final, instanta sa decida suma de plata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar aceasta evaluare ptr reparatie daca a costat scump o face instanta sau un expert in domeniu,intreb acest lucru fiindca firma care a facut reparatile poate sa fii facut reparatile la preturile cele mai mari de pe piata,sau sa fii adaugat si alte reparati in plus in afara de cele prevazute in dovada obtinuta de la politie
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2018
Iulian781, utilizator
Instanta poate aproba efectuarea unei expertize tehnice.
Si ca interval de timp cat poate dura procesul? Si la final instanta imi poate face oprire pe venituri sau pe bunuri daca se hotaraste ca sunt bun de plata?
Cam greu de precizat durata unui proces ... Poate dura de la câteva luni la câțiva ani.

Alte discuții în legătură

Accident cu masina cd cbulance cbulance Buna ziua, Am fost acrosat intr-un sens giratoriu de o masina/duba cu numere de CD. Eu eram pe banda II, lipit de sensul giratoriu, iar individul a venit ... (vezi toată discuția)
Lovit in parcare de un sofer beat DanP76 DanP76 Buna, Masina mea parcata pe marginea strazii a fost lovita de un sofer beat (0.83%). Toata partea stanga, inclusiv roata stanga spate indoite bratele ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna casco Nicolae1966 Nicolae1966 Am asigurat casco auto Logan si in urma unui eveniment(a fost zgariata de pasari pe mai mult de 50%). A fost intocmit dosar de dauna, m-am prezentat la un ... (vezi toată discuția)