avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... familie monoparentala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

familie monoparentala

buna.sunt divortata din 2006 ,am un copil de 3 ani si locuiesc cu parintii.o sa intru in somaj din luna decembrie.beneficiez de ajutorul pt fam monoparentala?sau faptul ca locuiesc cu parintii ma impiedica?ce venit trebuie sa am?multumesc...
aaaaaaa...pensia alimentara intra la calcularea veniturilor,daca nu a fost platita de 1 anu jumate?si nu cred ca o sa fie data in curand..?
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 23:01, 2 Noiembrie 2009
Pensia alimentara ee calculeaza la venitul net si este 25 % ptr un copil . Pentru celelalte drepturi nu beneficiati ,deoarece se ia in calcul venitul per toatal ai membrilor familiei care locuiesc impreuna .
pai si daca pensia nu a fost platita???se considera venit al meu?daca eu nu am primit banii???si chiar daca locuiesc cu parintii,nu suntem 2 familii?eu am livret de familie unde sunt doar eu si copilul nu si mama si tata!nu suntem 2 familii?
Il puteti actiona in instanta ptr pensia de intretinere.
Ptr a doua problema , v-am spus ca nu beneficiati de acele drepturi deoarece locuiti cu parintii.si se calculeaza pe membrii de familie care au acelasi domiciliu si gospodaresc impreuna.
[ link extern ]
[ link extern ]

Cititi cele 2 ordonante si definirea familiei monoparentale si s-ar parea ca intra in calcul numai ce este trecut pe livretul de familie.
asa stiam si eu...ca doar suntem 2 familii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! alocația de stat pentru copii și pensia alimentara ... Livia44 Livia44 Bună ziua! Alocația de stat pentru copii și pensia alimentara sunt venituri supuse impozitarii? Rog raspuns cu justificare prin lege, articol, litera. Am ... (vezi toată discuția)
Se incadreaza ca facand parte din familie monoparentala? Michaela89 Michaela89 Se incadreaza ca facand parte din familie monoparentala? Buna seara!Am fost casatorita iar in urma casatoriei a rezultat un baiat acum in varsta de 13 ani.In ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru alocatia monoparentala? aurora2011 aurora2011 buna ziua imi poate spune cineva ce acte imi trebuiesc pentru a face alocatia monoparentala pentru ca nimeni nu stie nimic...doar ce ma nascut si tatal ... (vezi toată discuția)