Buna ziua .Sunt mostenitorul unui teren de 1000 mp.In actul de partaj dintre tatal meu si fratii lui, este scris ca " pe supr.de 410 mp se creeaza o servitute de trecere cu auto si piciorul in favoarea lotului vecin dinspre si inspre drumul comunal ". Mentionez ca aceasta servitudine NU este necesara (intre timp casa batraneasca situata pe acel teren s-a demolat ) si vecinul poate sa iasa la drum pe partea lui fara probleme. Inteleg ca acesta este un drept dobandit ,atat timp cat toti fratii au fost de acord ,insa nu inteleg de ce i s-a acordat o supr. asa de mare de servitudine,dat fiind fatul ca pentru a trece o masina nu este nevoie de acest spatiu .In momentul de fata doresc sa vand terenul, ce se poate face pentru a o elimina? Mentionez ca nu detin relatii bune cu vecinul (unchiul ).Exista vreo varianta legala ?Multumesc.
Buna seara,
Va sfatuiesc, daca este asa cum spuneti sa formulati in instanta o solicitare prin care sa se constate ca acea servitute nu mai este necesara si dupa aceia vindeti.
Orice solicitare in instanta cam este un proces. Va sfatuiesc samergeti cu actul si datele despre situatia de fapt la un avocat sa vada daca situatia respecta cerintele legale. Puteti notifica si vecinul pentru a incerca totusi o chestiune amiabila care ar dura mai putin si ar costa mai putin.
Drum servitute
mihai13d
Buna ziua
am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum ... (vezi toată discuția)