buna seara! am si eu o nelamurire testamentul poate fi revocat la notariatul la care a fost incheiat? sau mai trebuie inregistrat si la judecatorie? multumesc anticipat
Testamentul poate fi revocat prin act autentic la notar.Nu trebuie inregistrat la judecatorie.
Sau poate fi revocat printr-un testament olograf(insa exista riscul sa fie distrus, etc).
Poate fi revocat si tacit, instrainand bunurile care fac obiectul legatului.
multumesc ! este vorba de o batrana care are un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere incheiat cu mine, au aparut unele neintelegeri, intre timp a lasat testament pe acelasi imobil pe care eu am contractul mai sus mentionat. a depus depus la judecatorie actiune pentru a rezolutiona contractul. primul termen este in luna ianuarie 2010. in luna octombrie 2009 a fost la notariatul unde a fost incheiat testamentul pentru a-l revoca. intrebarea mea este avea voie sa mai incheie acel testament daca contractul de vanzare cumparare nu era anulat.
Testament olograf
arunarun
Buna ziua,
Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)