avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocare testament

buna seara! am si eu o nelamurire testamentul poate fi revocat la notariatul la care a fost incheiat? sau mai trebuie inregistrat si la judecatorie? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: florance01 , utilizator 22:37, 3 Noiembrie 2009
Testamentul poate fi revocat prin act autentic la notar.Nu trebuie inregistrat la judecatorie.
Sau poate fi revocat printr-un testament olograf(insa exista riscul sa fie distrus, etc).
Poate fi revocat si tacit, instrainand bunurile care fac obiectul legatului.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
multumesc ! este vorba de o batrana care are un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere incheiat cu mine, au aparut unele neintelegeri, intre timp a lasat testament pe acelasi imobil pe care eu am contractul mai sus mentionat. a depus depus la judecatorie actiune pentru a rezolutiona contractul. primul termen este in luna ianuarie 2010. in luna octombrie 2009 a fost la notariatul unde a fost incheiat testamentul pentru a-l revoca. intrebarea mea este avea voie sa mai incheie acel testament daca contractul de vanzare cumparare nu era anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se revoca un testament? adaa_19 adaa_19 vreau sa stiu unde se revoca un testament?va multumesc! (vezi toată discuția)
Cumparare teren girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X este proprietarul unui teren + casa dar pe care l-a lasat drept mostenire prin testament unicului fiu. Atat X cat si fiul acestuia doresc sa vanda terenul ... (vezi toată discuția)
Testament olograf arunarun arunarun Buna ziua, Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)