avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unde se revoca un testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unde se revoca un testament?

vreau sa stiu unde se revoca un testament?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:27, 22 Ianuarie 2010
este vb de un testament autentic, mergeti la orice BNP si dati o decl de revocare a testamentului, care se va inscrie in RNRTA.
Un testament se poate revoca de catre testator.
Aceasta revocare poate fi expresa sau tacita.
Revocarea expresa poate fi de mai multe feluri, in functie de felul testamentului : daca este autentic, se poate face act de revocare la notariat sau alt testament cu alte clauze, daca este olograf, se poate distruge sau intocmi altul etc.

Revocarea tacita se poate face prin instrainarea bunului respectiv sau prin intocmirea altui testament cu alte clauze etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente succesive Ovydyu1965 Ovydyu1965 Buna ziua si mult respect pt.munca dvs.Am si eu o intrebare.Tatal meu a facut doua testamente unul in anul 2001 iar celalalt in anul 2017.Care dintre ele este ... (vezi toată discuția)
Testament olograf arunarun arunarun Buna ziua, Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)