avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este parchetul obligat sa raspunda in scris plangerii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este parchetul obligat sa raspunda in scris plangerii impotriva unei ordonante ? ante

Buna ziua.Am depus pe 08.05.2018,in termen legal o plangere impotriva ordonantei de clasare intr-un dosar penal pt "fals in inscrisuri sub semnatura privata".Din o8.o5.2018 nu am primit niciun raspuns ,nicio decizie ce priveste plange rea mea.impotriva ordonantei.Parchetul trebuia sa-mi raspunda la plangere pt a putea ataca raspunsul cu o a 2-a plangere ?Ce se intampla daca speta s-a si judecat?Stima,Balas Ion
Buna dimineata si multumesc pt implicare.In 2017am depus o petitie la politie pt"fals in inscrisuri sub semnatura privata"(2 credite Bancpost).Banca ,la cererea mea mi-a comunicat ca nu figurez ca si client si nu apar ca beneficiar de crdite.Raspunsul bancii il trimit politiei,impreune cu numele a 2 persoane pe care le consider implicate si le solicit sa cerceteze persoanele. In 2018 politia ma informeaza IN SCRIS ca "autororii sunt cunoscuti", ,dar,claseaza cazul atasand la raspuns CORESPONDENTA MEA CU BANCA"Parchetul claseaza si el si ma informeaza.!Nimic despre cei 2 !Am contestat ordonanta ,CAZUL AJUNGE IN INSTANTA,SUNT CITAT pt 31.05.2018,cand ,instanta decide sa intoarca speta la parchet intrucat , atentie,NU EXISTA PLANGERE ,adresata Prim procuror !!!!!!,ca sa fie rezolvata cf 339,al.1 NCpp.Greseala mea consta in faptul ca am adresat o singura plangere la Primprocuror,care o repartizeaza procurorului de caz, situatie in care , dupa 20 de zile ,trebuia sa mai fac o plangere de data asta catre Prim procuror ca organ ierarhic superior procurorului de caz.Doar asa puteam avea castig de cauza !Acum instanta a decis intoarcerea spetei la Parchet,ca Prim procurorul sa o rezolve cf. 339,al.1
Impotriva ordonantei de clasare se poate depune plangere la prim-procurorul parchetului conf. art. 339 alin. 1 si 4 c.p.p. in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.
Daca plângere împotriva soluţiei de clasare a fost respinsă conform art. 339, se poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Dacă plângerea nu a fost rezolvată în de cel mult 20 de zile de la primire de catre prim-procuror, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
Asta este procedura, cititi si poate intelegeti daca ati procedat corect sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)
Cemare in judecata parchet contra unei ordonante de clasare / penal inam_ro inam_ro Cui ma adresez pentru chemare in judecata Parchet contra unei Ordonantei de clasare ( care dispune neinceperea urmaririi penale)? Ma adresez Sectiei ... (vezi toată discuția)
Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)