avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum scapi de un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum scapi de un srl

Cum se poate scapa cel mai ieftin si mai rapid de un srl. ? Nu avem restante nici datorii.
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 10:15, 3 Noiembrie 2009
Lasi RC sa ceara in instanta dizolvarea fie ca a expirat contractul pentru sediu, fie ca nu s-au depus bilanturile anuale. Dureaza ceva timp pana face RC-ul procedura in instanta, dar odata inaintata cererea la tribunal, in 2 termene se da hotararea.
nu-i depus bilantul pe 2007 la rc dar , acesta nu a cerut dizolvarea, cum sa fac sa se inceapa
depuneti bilantul si pe 2007 si cititi cu atentie dispozitiile art. 227 - 237 din legea 31/1990
Dureaza o perioada, poate si 2 ani de la nedepunerea bilantului la RC, pana la constatarea din partea RC de nedepunere, dar cu siguranta acesta cf. art.237 ali.1 lit.a va cere dizolvarea. Nu aveti decat sa lasati procedura sa se desfasoare si in cateva luni (cam 6 din experienta) RC va radia societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma - vreau si eu o parere bogda21 bogda21 e putin cam complicata situatia ....sa va explic mai intai....este vorba despre o firma infiintata pe 7 august 2006 si are 3 asociati numai ca unul dintre ... (vezi toată discuția)
Care este sanctiunea pentru sediu expirat Albert Kurtyan Albert Kurtyan Care este sanctiunea pentru ca mi-a expirat contractul de inchiriere la un sediu de societate si nu l-am prelungit?:O (vezi toată discuția)
Radiere firma alyah alyah buna ziua, as dori putin ajutor la problema mea : am un srl cu 2 asociati, fara activitate, fara datorii, infiintat in 1999, in anul 2004 primeste hot. de ... (vezi toată discuția)