avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Încălcare proprietate in litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Încălcare proprietate in litigiu

Buna ziua! As dori sa ma ajutati in legatura cu casa părintească care e in litigiu. În 1996 părinții i-au făcut act v/c fratelui cel mare pe 50% din casa. Acum 6 ani jumătate tata ă decedat.desi la succesiune dupa decesul tatei eu si sora mea puteam ataca in instanta decizia părinților din 1997 nu am.facut-o. Am decis amândouă sa le respectăm decizia.dupa decesul tatei fratelui ii mai revine 1/8 din cealaltă jumătate a casei. Însă mama ramane proprietar majoritar pe această parte din casa părintească. Acum 2 ani mama ă deschis proces prin care cere să fie proprietar unic pe această parte din casa si pe.noi copiii moștenitori sa ne despagubeasca financiar. Eu cu sora mea suntem de acord si facem parte reclamanta impreuna cu mama in proces împotriva fratelui care ă cerut parte fizica din casa pe.motiv ca fiind singurul băiat si cel.mai mare din copii lui ii revine in mod normal toată casa. Pe scurt instanța a decis să i se dea si.lui tot sulta ( despăgubire financiară pe partea moștenită de pe urma tatălui). În momentul de față instanța e in pronunțare pt 2 iulie 2018 in ceea ce privește stabilirea procentului de sulta pecuniara si a cheltuielilor de judecată. Problema e ca având curtea comună cu paratul el încalcă proprietatea zilnic. Ne jigneste, inclusiv pe.mama, ne-a furat curent , ne-a oprit curentul, ne-a agresat fizic inclusiv pe mama,etc. A primit o singura amendă desi noi am chemat poliția de multe ori. Are si un proces penal de distrugere de proprietate ( a distrus parte din acoperis prin alipire de calcan). Mai nou ne-a amenințat că o să ne ia poarta ca e lui ...lucru neadevărat. Acum 4 ani eu am.fost cea care am.vorbit cu el ca trebuie sa facem gardul si poarta .. sa le.schimbam....el a zis ca nu are bani moment in care eu i-am dat 1500 ron pt materiale si m-am inteles cu el ca eu sa plătesc materiale si.el sa faca gardul ca se pricepe. Eu nu pot dovedi ca i-am dat bani dar el are facturile pe.numele lui. A facut doar gardul pe.partea lui de curte si poarta pe partea părții in litigiu.. Va rog sa ma ajutati si sa imi ziceți dacă el are dreptul sa ia.poarta de la casa care ramane mamei si daca il putem opri cumva sa mai.incalce proprietatea mamei ( proprietate care e in litigiu si pronuntare) el neavând acordul mamei ( proprietar majoritar)sa intre pe proprietate . Cand mama i-a zis sa nu mai intre pe.proprietate el i-a aruncat si el.si mie ca nu ii putem face nimic pt ca e coproprietar până la pronunțarea oficială a instanței. Precizez ca mama are 72 de ani și ne e frică să nu o pierdem din cauza stresului. Mai nou e la.limita de diabet . Astept raspunsul dvs si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mimimire77 , utilizator 19:02, 19 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Continuati cu sesizari la politie atunci cand aveti conflicte,incercati sa obtineti un ordin de protectie .Ar fi bine sa discutati cu un av din localitatea dvs pt a analiza ce optiuni aveti.
Azi sora mea merge la.un notar cu mama sa încerce sa faca p hârtie prin care sa ii interzică sa calce proprietatea. As mai fii vrut să stiu dacă atunci când va lua poarta pot chema poliția in conditiile.in care facturile sunt pe.numele lui. Adică poliția îl va putea opri sub aceste circumstanțe sau sun degeaba si risc sa plătesc amenda tot.eu?
Nu inteleg cu ce va poate ajuta notarul dar asta e alta problema.
Multumesc pt.raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme bojoga veronica bojoga veronica Buna ziua! Sa facut succesiunea dupa tata care s-a impartit la 4 frati si mama,un frate a decedat dupa care a decedat mama.Eu si o sora vrem sa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dumitrugj dumitrugj buna ziua! Cum se poate obtine certificatul de mostenitor la un notar dand declaratie pe proprie raspundere ca nu mai exista alti mostenitorii sau cum ? nu se ... (vezi toată discuția)
Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)