avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore de munca platite pe minus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore de munca platite pe minus

Buna ziua! Lucrez la o firma care are contracte cu diferite fabrici din tara si strainatate.In ultimile luni nu am avut de lucru si am stat acasa dar in aceasta perioada am fost platiti.In contractul de munca scrie ca orele trebuiesc aduse la 0 .Eu vreau sa imi dau demisia,ma pot obliga sa raman pana recuperez orele trebuie sa le platesc sau cum se procedeaza? Ma gandesc sa nu fie o clauza abuziva deoarece din cate am citit pe internet impiedica dreptul la libera circulatie. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 19 Iunie 2018
In perioada in care ati stat acasa , vi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa recuperati acele zile ?
Nu, cand am semnat contractul de munca la inceput

Cornel Vasile a scris:

In perioada in care ati stat acasa , vi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa recuperati acele zile ?

In acest caz, este greu de mentionat ce se poate intampla , daca nu exista ceva scris in acest sens.
De fiecare data cand ne trimitea acasa trebuia sa ne dea o hartie?

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, este greu de mentionat ce se poate intampla , daca nu exista ceva scris in acest sens.

Da, trebuia sa existe un document scris in acest sens.

Alte discuții în legătură

Clauza aditionala contract ArdeleanuA ArdeleanuA Buna seara, Am nevoie de un sfat in legatura cu clauza de formare profesionala pe care o am anexata in contractual de munca. Angajatorul in aceasta ... (vezi toată discuția)
Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
Buna seara. daca un angajat a urmat cursul de stivuitorist platit ... Adelabacali Adelabacali Buna seara. Daca un angajat a urmat cursul de stivuitorist platit de firma si dupa 2 luni a demisionat ,angajatorul poate sa ii retina certificatul de ... (vezi toată discuția)