avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara permis pe drum public - Trimitere in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara permis pe drum public - Trimitere in judecata - Rezultate?

Buna seara! O intamplare nefericita i s-a-ntamplat verisorului meu. Acesta urma scoala de soferi anul trecut si avea deja o masina mai veche cu care din pacate a fost prins conducand 300 de m pe un drum public.

De atunci si pana acum liniste totala, nu a primit nimic la adresa. Acum a primit o citatie prin care in termen de 20 de zile este chemat la parchet pentru un dosar penal.

Din citatie reiese faptul ca au fost concretizate dovezile impotriva verisorului meu si ca a fost trimis in judecata, deci banuiesc ca nu se mai pune problema de inlocuirea dosarului penal cu amenda administrativa nu?

Daca nu mai este cazul de amenda administrativa si trebuie sa se judece am cateva intrebari:
1. Care ar putea fi outcome-ul(rezultatul) dupa incheierea procesului? Poate scapa de inchisoare?
2. Acesta nu are fondurile necesare angajarii unui avocat, deci presupun ca se impune primirea unui avocat din oficiu. Care este procedura? Isi cauta singur unul? Il cere in sala de judecata? Vorbeste cu cineva de acolo pentru acordarea unui avocat?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Amenda administrativa este exclusa, nu exista aceasta sanctiune in legislatia actuala.
Nu este obligatoriu sa primeasca avocat din oficiu la instanta.
Daca nu este recidivist nu ajunge la inchisoare.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal AlexB1993 AlexB1993 Buna ziua , am fost prins conducand un autovehicul , 300 de metrii , prins de catre politie si intocmit dosar penal , alcolemie zero , ce pot patii? Sa ma ... (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis virus3nd3r virus3nd3r Buna ziua .Numele meu este Bogdan..... In urma cu 2 ani am fost prins in traficul rutier fara permis de conducere conducand o motocicleta....scoala de soferi ... (vezi toată discuția)