avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am cerut un exemplar din mandatul de reprezentare ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am cerut un exemplar din mandatul de reprezentare pentru gestionarea datelor personale, dar am fost refuzat. Am sau nu acest drept?

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca exista cumva o lege (si care este aceea ) care reglementeaza dreptul de a primi un exemplar al documentelor pe care le-ai semnat in cadrul unei firme / institutii etc... ; cazul meu fiind cu o Societate de asigurari / o asigurare obligatorie pentru un autoturism, pentru care mi s-a solicitat sa semnez un un mandat de reprezentare pentru gestionarea datelor personale (deoarece eu sunt imputernicit), iar eu am solicitat la randul meu o copie a doc. pe care am semnat si am fost refuzat .
Am acest drept sau nu ?

Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kesy , utilizator 14:07, 8 Iulie 2018
Da, asa este... / chiar si cei de la Protectia Consumatorului m-au indrumat catre aceeasi autoritate mentionata de dvs. !
Am primit raspuns de la ANPC si mi s-a spus ca Petitia a fost redirectionata catre Autoritatea de Supraveghere Financiara Bucuresti. pentru competenta solutionare / deoarece excede sferei lor de competenta .
Buna ziua,

In concret ce anume ati solicitat in plangere?
Buna ziua,

Am solicitat aplicarea legii pentru ca am fost conditionat cu inca o asigurare, atunci cand am solicitat sa mi se faca Asigurarea Obligatorie Auto, iar cand am spus ca este ilegal ceea ce fac si am invocat Ordonanta 99/2000, am fost refuzat total, pe motiv stresez, ba mai mult, am atasat si un doc. din luna dec.2017, prin care am aratat ca nu este o "eroare de sistem" , ci o practica veche a firmei respective ;
in doc. mentionat, am scris la data emiterii, cum am fost conditionat cu o alta asigurare asociata, insa atunci mi s-au dat banii inapoi pe asigurarea introdusa abuziv, dupa ce am insistat ca este ilegal si a fost sunata sefa, ba mai mult, am solicitat sa mi se scrie pe doc. respectiv, conform cu originalul si sa semneze, ceea ce s-a si facut .

Urmare celor prezentate mai sus, am ramas in ziua urmatoare fara asigurare si nu am mai putut circula cu masina, situatie care m-a suparat si am ajuns sa reclam abuzul !

Problema mentionata in titlu, a fost doar pentru a ma lamuri asupra unei situatii, asociata problemelor mentionate mai sus / "o gluma....", comparativ cu cate au facut ! :)
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
kesy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu asigurator-broker-asistent brokeraj gib gib Firma de brokeraj in asigurari este implicata intr-un dublu litigiu respectiv : 1.-Creditor - firma de asigurari - Debitor - firma de brokeraj in asigurari. ... (vezi toată discuția)
Dosar vatamare corporala si daune morale GFC GFC In data de 10.06.2014 am depus la societatea de asigurari EUROINS un dosar de dauna vatamare corporala si daune morale, urmand a fi contactata de la sediul ... (vezi toată discuția)
Dosar despagubire casco -legalitate solicitare fotocopii acte personale. nuti_m nuti_m Buna ziua. Am deschis un dosar de despagubire la o societate de asigurari cu capital romanesc, pentru despagubire in baza unei asigurari facultative ... (vezi toată discuția)