avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contabilitate firma
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contabilitate firma

Am infiintat in martie o firma cu activitate online, fara salariati, unic asociat, neplatitoare de tva. Am achizitionat cateva produse dar inca nu am deschis magazinul.
Va trebui sa depun declaratia 100 pe zero?
Trebuie sa inregistrez in contabilitate facturile de intrare si sa ma inscriu in revisal sau in alt sistem?
Ce formalitati trebuie sa mai urmez pentru a fi in regula pe acest prim trimestru?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu revisalul veti avea treaba doar in momentul candveti dori sa angajati salariati p firma.
Acum veti depune trimestrial pana pe 25 iulie pentru trimestrul II doar declaratia 100 pentru impozitul pe venitul microintreprinderii 3% chiar si cu zero.
E posibil ca sa trebuiasca sa fi depus si pentru trimestrul I, pana pe 25 aprilie 2018. (Asta in functie de data cand ati depus formularul 010 la finante).
In registrul de casa va inregistrati toate platile facute la inregistrarea firmei dar si cele cu achizitionarea firmei. Pentru facturi completati nir. Veti incheia fiecare luna cu balanta.
Va multumesc!
Balanta trebuie depusa undeva lunar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Buna ziua . Va raspund la intrebarea dvs, ce formalitati trebuie sa urmati ca sa fiti in regula , prin a va atentiona ca dvs in calitate de administrator NU puteti sa va conduceti contabilitatea firmei ,
in lipsa unui director economic/sef contabil angajat sau externalizarea contabilitatii.
Imi permit sa va dau un extras din Legea Contabilitatii :
Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
Prin persoană împuternicită să îndeplinească funcţia de director economic sau contabil-şef se înţelege o persoană angajată potrivit legii care are studii economice superioare şi care are atribuţii privind conducerea contabilităţii entităţii.
Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
Răzvan Dragomir - Expert contabil , Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintata Seel Seel Ce declaratii trebuie sa depuna o firma infiintata la data de 13-02-2013 in conditiile in care activitatea firmei va incepe peste aproximativ 2 luni ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit firma noua rebecavalentina rebecavalentina Dragii mei, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am o firma nou infiintata. In luna septembrie sunt taxele onrc si notar, depunere capital social. ... (vezi toată discuția)
Firma noua neplatitoare de tva si cu impozit pe venit mariusscr mariusscr Buna ziua As dori daca se poate sa imi spuneti o firma nou infiintata in 2016, neplatitoare de TVA si cu impozit pe venit, ce declaratii trimestriale trebuie ... (vezi toată discuția)