avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 dosare penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 dosare penale

Buna ziua,am și eu o întrebare dacă mă puteți ajuta.Am doua dosare penale primul este din anul 2016,lovirea sau alte violențe băiatul cu care m.am bătut are 12 zile de îngrijiri medicale dar și el m.a lovit suntem amandoi inculpați iar al doilea este din acest an trafic de droguri de risc.tin să menționez că nu erau drogurile mele iar persoana respectivă a recunoscut fapta și la primul dosar inca nu sa finalizat procesul...ce as putea sa pățesc.Nu am nici o condamnare în prezent.si procurorul care m.a audiat a zis că insa scap cu o pedeapsa cu suspendare.Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:25, 21 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
In ce stadii sunt cele doua dosare? Ambele in faza de urmarire penala? Sau vreunul deja in faza de judecata?
Ambele sunt fapte penale care pot sa se finalizeze cu cate o pedeapsa. Detinerea de droguri de risc este o fapta penala. Cel mai bine este sa vorbiti cu un avocat care sa va faca apararea in ambele dosare pentru a va obtine solutii cat mai favorabile din cele doua dosare. Procurorul spune, dar nu el da sentinta! Ci judecatorul.
Astăzi am fost chemat la DIICOT a doua oară pentru audieri și mi.a fost modificată încadrarea din suspect în inculpata și pentru celălalt dosar este în faza de judecata...trebuie să mă prezint la proces pe 27 septembrie
Veti ajunge si cu acesta in instanta, in judecata. Vor fi doua pedepse care, probabil, vor fi contopite (nu cunosc detaliile faptelor si dosarelor). O pedeapsa cu suspendare se obtine daca pedeapsa nu depaseste limita de 3 ani. Fiind 2 pedepse care se vor contopi, una pt.detinere droguri....situatia dv.nu e roz deloc!
Pedepsele se stabilesc in concret.
Faptul ca nu erau drogurile dvs. nu inseamna ca sunteti nevinovat.
Pentru ca avocatul sa poata trage o concluzie este necesar sa va studieze dosarul si sa va gandeasca in concret apararea si chiar ce pledoarie ar fi utila pentru o pedeapsa cu suspendare.
Pot exista la dosar lucruri pe care nu le cunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus sub influența substanțelor psihoactive Andrei995 Andrei995 Buna seara, acum aproximativ 24 de ore am fost oprit la un control de rutina, care sa lăsat cu o percheziție și o prelevare de probe biologice... am ieșit ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa penala nutzzu nutzzu Buna ziua. As dori sa am un raspuns la urmatoarea speta in care autorul este o ruda a mea: Un inculpat este condamnat de prima instanta intr-un dosar ... (vezi toată discuția)