buna ziua,
am o nelamurire legata de urmatorul subiect.....
acum un an de zile am imprumutat o persoana cu suma de 3000 de euro, iar pentru a recupera aceasta datorie am avut doua solutii....recuperatorii....si instanta. am apelat la cea de a doua, desi pers respectiva nu merita, castigand procesul in urma dovezilor avute. pana aici pot spune ca la datorie s au adaugat si cheltuielile de judecata iar acum sunt in fata faptului implinit, de a mai adauga si cheltuielile cu executarea silita....daca le adun deja ajung in jurul sumei de 4500....
oare mai are rost???....daca persoana nu mai are nimic inregistrat pe numele lui si nici nu figureaza ca angajat???....
ce ma sfatuiti , sa merg inainte cu executarea silita???....si daca nu avem nimic de excutat, ce se intampla in continuare....
va multumesc!
Daca nu procedati la executare silita timp de 3 ani de la ramanerea definitiva a sentintei, vi se va prescrie dreptul de a pune in executare acea sentinta. Nu veti mai putea recupera niciodata acei bani.
Daca nu are niciun bun, veti pierde cheltuielile de executare avansate, dar va veti conserva dreptul de a recupera acea suma. La un moment dat tot trebuie sa se angajeze undeva. Succes!
Stimate Domn,
In completarea informatiilor primite de la utilizatorul de mai sus, va sfatuim ca in perioada urmatoare sa abordati si dumneavoastra atitudinea unui executor judecatoresc, prin trimiterea de repetate de notificari cu privire la suma datorata in baza sentintei judecatoresti.Nu uitati ca nu aveti nimic de pierdut!
Incercati sa va consultati cu un avocat care sa va sfatuiasca cum sa gestionati mai bine situatia din aceasta perioada.
Noi, credem ca '' sicanarea'' debitorului cu adrese oficiale din partea executorului, precum si cu multe notificari din partea dumneavoastra, pot fi solutia.Nu uitati sa-l contactati cat mai des pe domnul executor care sa va informeze asupra situatiei de fapt.Daca vedeti ca ''va duce cu vorba'' pentru ca nu a mai intocmit acte in dosarul de executare, prezentati-va personal la biroul acestuia, solicitandu-i relatii despre dosar.
Intuim totodata ca v-ati judecat intr-un proces civil pentru recuperarea sumei de bani.
Daca dumneavoastra, in termen de doua luni de la data refuzului de restituire a sumei imprumutate, ati fi formulat o plangere penala pentru abuz de incredere impotriva debitorului, poate altele erau efectele apelului la instanta de judecata.
In orice caz, nu renuntati la a va recupera creanta, mai mult, incercati sa mentineti in continuare presiunile asupra debitorului dumneavoastra.
Va dorim mult succes in toate demersurile pe care le veti intreprinde!