avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Revenire la numele de fata dupa casatoria in alta tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Revenire la numele de fata dupa casatoria in alta tara

Sotia mea a fost casatorita in Turcia, cand s-a casatorit și-a schimbat si numele si prenumele, am obtinut anul trecut certificatul de divort in care se spune ca sotia nu a revenit la numele si prenumele avut inainte de casatorie. Casatoria nu a fost declarata in Romania prin urmare sotia are aici actele cu numele ei. Care ar fi procedura pentru a putea sa ne casatorim?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 09:00, 26 Iunie 2018
Daca e cetatean roman: trebuie inregistrata casatoria din Turcia plus divortul, numele nu are de ce sa-l schimbe, deoarece autoritatile din Turcia nu pot face decat o sugestie de schimbare a numelui catre autoritatile romanesti, sugestie de care ele sunt libere sa nu tina seama.

Daca are si pasaport turcesc, situatia e mai complicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere RamiAtieyeh RamiAtieyeh Buna ziua, Eu sunt cetatean Roman si Sirian, casatorit cu o ceteanca din Siria. In cererea de casatorie, noi am bifat ca sotia sa imi poarta numele meu de ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume nicoletarotaru92 nicoletarotaru92 Buna. Am o mica nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. In urma cu 8 ani m-am casatorit cu un cetatean roman, care intre timp a devenit DOAR cetatean norvegian. ... (vezi toată discuția)
Acte confiscate inainte de revolutie la plecarea din tara/ cum reintru in posesia lor? nelis.demirsa nelis.demirsa persoana respectiva a plecat inainte de revolutiue in turcia iar la plecare i s-au oprit toate actele inclusiv certificatul de nastere. in turcia a primit ... (vezi toată discuția)