avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ref.la aducerea cenusei umane in Romania.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ref.la aducerea cenusei umane in Romania.

Buna ziua!
Cumnatul meu, cetatean american, a decedat luna trecuta la New York, fiind incinerat potrivit dorintei lui.
Fata lui doreste sa aduca in Romania o parte din cenusa umana, spre a fi pusa alaturi de parintii lui decedati, tot conform dorintei lui.
Am cautat in legislatie si nu am gasit nimic, asa ca va rog sa imi spuneti - daca se poate - ce demersuri si ce acte sunt necesare pentru ca fiica lui sa-si tina promisiunea.
Presupun ca cenusa umana nu se transporta ca orice bagaj comun..........

Cu respect, L.Oprescu
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 15:34, 21 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti gasi informatii aici
[ link extern ] /
Multumesc pentru promptitudine si ajutor.
O zi buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Transportul unei urne cu cenuşă umană în România nu necesită proceduri complicate incat sa apelati la terte persoane ci se face numai pe baza certificatului de deces eliberat de autoritatile straine apostolat de misiunea diplomatica romana /prevăzut cu Apostilla de la Haga, în original. Este recomandat ca persoana care transportă urna să deţină şi adeverinţa de incinerare, în original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inmormantare in romania a unei persoane incinerata in spania. ... paul_sonea paul_sonea Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal? (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si american pacq pacq Casatorie intre un cetatean roman si unul american: Acte necesare pentru castorie. Din cate am citit trebuie sa prezinte pasaport, certifict de nastere tradus ... (vezi toată discuția)