avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face evacuarea unor chiriasi in cazul in care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face evacuarea unor chiriasi in cazul in care n-au platit 6 luni chiria?

Buna ziua.
As avea o intrebare. Am o chiriasa intr-un imobil pe care il detin. Detin un contract de inchiriere inregistrat la ANAF, unde mi-am platit toate taxele si impozitele. Problema este ca acest chirias nu a mai platit chiria de 6 luni de zile eu fiind plecat in afara tarii si nu am putut veni in Romania . Am notificat-o prin posta de restantele pe care le are cu confirmare de primire si mi-a dat mesaj ca a primit. Apoi am notificat-o printr-un BEJ la fel a primit insa chiriasul nu da semne ca vrea sa plece. Contractul este inscris pe 1 an de zile iar in august 2018 expira.
Din pacate BEJ-ul mi-a comunicat ca nu o pot scoate din chirie decat dupa ce expira contractul apoi sa o dau in judecata pentru banii pe care ea ii datoreaza. Mentionez ca eu sunt persoana fizica iar chiriasul este II.
Din cate am discutat cu cateva persoane mi-au comunicat ca nu este nicio problema daca apelez la un BEJ sa o evacuez ca ei au mai facut asa. Nu stiu cum sa procedez mai exact ca vreau sa evacuez chiriasul.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:45, 21 Iunie 2018
daca aveti incheiat contract de locatiune nu aveti prevazuta clauza de reziliere contract in cazul in care locatarul nu se achita de obligatia platii chirie,utilitati timp de 30 de zile ?
Daca nu aveti consemnat clauza de reziliere contract pentru neplata obligatii contractual asumate ,analizati oportunitatea formularii de actiune in instanta avand drept obiect evacuare locatar
Nu cu executorul judecatoresc trebuie sa discutati ci cu un avocat care sa faca demersuri in numele dvs.Contractul inregistrat la anaf este titlu executor pt sumele restante deci poate sa fie pus in executare de catre executorul judecatoresc iar pt evacuare se gasesc solutii juridice nu trebuie sa asteptati.Pt mai multe amanunte ma puteti contacta prin mesaj privat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca nu se discuta cu executorul probleme juridice care exced competentei sale...
Trebuie deschis proces.
Trebuia sa apelati la avocat acum 5 luni...sau chiar 6 luni...
Ati pierdut timpul aiurea...
Buna si multumesc de raspuns.

Am pus poze din contract aici.


[ link extern ]
[ link extern ]

Multumesc
Este greu lizibil contractul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi cipriangnt cipriangnt Am nevoie de un sfat de la cineva competent. Vreau sa evacuez niste chiriasi rau platnici la intretinere. Am semnat cu ei doar un contract prin agentia ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi virgo19 virgo19 Buna seara! Am o problema cu chiriasii. Acestia au ramas restanti la intretinere si vreau sa le spun sa elibereze locuinta, apoi sa actionez in instanta pentru ... (vezi toată discuția)
Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)