avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriasi

Buna seara! Am o problema cu chiriasii. Acestia au ramas restanti la intretinere si vreau sa le spun sa elibereze locuinta, apoi sa actionez in instanta pentru recuperarea datoriei.

Dat fiind faptul ca, din cate am inteles, trebuie sa le fac o notificare scrisa cum ca in 30 zile vreau sa elibereze apartamentul, intrebarea mea este urmatoarea:

Acea notificare trebuie sa fie facuta la notar? Sau trebuie facuta cu martori? Daca redactez acea notificare si pun chiriasul sa-mi semneze cum ca a luat la cunostinta, nu este valabila? Am mai inteles ca, pot apela la un executor care sa-i lipeasca de usa aceasta notificare, si astfel se indeplineste procedura de avizare cu 30 zile inainte. Va rog sa-mi spuneti cat de adevarata este aceasta procedura cu executorul.

Va rog ajutati-ma caci sunt disperata, vreau sa imi elibereze apartamentul cat mai repede, si si-asa acel termen de 30 zile mi se pare colosal, tinand cont ca ei au datorii, nu vad de ce sunt obligata sa ii mai tin 30 zile ca sa mai faca alte datorii, in loc sa ii evacuez pe loc...

De asemenea, daca cunoasteti alte metode prin care ii pot evacua mai repede, va rog sa mi le faceti cunoscute. Mentionez ca avem contract inregistrat la anaf, si ca acesta expira in februarie.

Astept raspunsurile dumneavoastra,

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: virgo19 , utilizator 15:57, 31 August 2013
Notificarea se realizeaza prin executor judecatoresc
Termenul de reziliere contract de locatiune,conform norme in vigoare este de 60 de zile,dar,conteaza clauza negociata de parti
Este hazardat a emite raspuns la fiecare intrebare a dvs in conditiile necunoasterii clauzelor contractului inregistrat la anaf...
Mai astept si alte raspunsuri, poate am noroc si primesc mai multe raspunsuri ca sa pot fi mai lamurita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea chiriasilor gondolkodom gondolkodom Proprietarul vine si spune in termen de 80 de zile sa parasiti apartamentul pentru ca vreau sa il vand. Pe contractul semnat cu agentia de imobiliare (nu cred ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de inchiriere buna ziua! as dori opinia dvs ... nelugigi nelugigi Incetare contract de inchiriere Buna ziua! As dori opinia dvs legat de incetarea unui contract de inchiriere. Contractul de inchiriere pe care il am in ... (vezi toată discuția)
Se poate face evacuarea unor chiriasi in cazul in care n-au platit 6 luni chiria? basGLM basGLM Buna ziua. As avea o intrebare. Am o chiriasa intr-un imobil pe care il detin. Detin un contract de inchiriere inregistrat la ANAF, unde mi-am platit toate ... (vezi toată discuția)