Buna!
Eu si colega mea stam de 10 luni intr-un apartament, in chirie. Contractul expira peste doua luni, insa noi nu mai putem ramane aici. Am vorbit cu proprietarul si a zis ca e ok, dar garantia ii ramane lui. Tot atunci, ne-a spus ca atunci cand eliberam apartamentul, sa-i inmanam si banii de utilitati pentru ultima luna locuita.
Intrebarea este: Daca noi ii lasam garantia in valoare de 300€, mai are rost sa mai platim inca 100€ si pentru utilitati? In contract scrie numai ca el ar plati utilitatile la sfarsitul contractului si apoi ne-ar inapoia banii ramasi. Dar despre chiriasi nimic.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pretentia propietarului este intemeiata deoarece lista de intretinere se afisaza cu valoarea cotelor individuale de intretinere aferente pentru 1, sau 2 luni in urma
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Totusi, trebuiesc facute niste calcule. Nu cred ca cheltuielile de intretinere pentru 2 lui x 2 persoane ajung la 300 €, sa fim seriosi - doar daca stati in zona zero din Londra...
Asadar, faceti niste calcule sau poate sa ramana garantia la dumnealui, se asteapta afisarea urmatoarelor liste de plata, atunci se va sti exact cat este de plata si face comparatia: valoarea garantiei vs valoarea intretinerii. Ideea este ca dumnealui se teme ca valoarea intretinerii va fi mai mare decat valoarea garantiei. Nimic nou sub soare!
In fine, data viitoare cand mai inchiriati, in contract sa prevedeti si acest "mic" amanunt!
Succes!
Multumesc frumos pentru raspuns. Dar tot nu m-ati lamurit. Problema era pusa altfel.. noi lasam garantia, nu mai avem nici o pretentie sa o mai primim inapoi. Deci: pe langa garantie, mai suntem nevoite sa platim si utilitatile? Avand in vedere ca garantia pentru asta ar fi fost data in trecut. Adica pe langa 300€ sa mai adaugam inca 100€ pentru utilitati, in total 400€?
Eu mi-am exprimat in mod clar opinia, nu inteleg ce este greu de priceput: 300 € , la noi in asociatie, pentru doua persoane ajung si jumatate de an, nu doar doua luni !
Repet:
Lasati garantia, asa cum v-ati gandit, dar puneti si conditia ca daca valoarea intretinerii pentru cele doua luni este mai mica, sa va returneze diferenta.
Acum este mai bine?
Si nu uitati, cand mai inchiriati, aveti grija si de aceste "amanunte"...