avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garanție chirie utilizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garanție chirie utilizare

Bună ziua! Stau intr-o garsoniera închiriată, dar din motive personale trebuie sa plec din ea înainte de expirarea contractului. Am plătit chiria pe luna aceasta, dar eu nu stau pana la sfârșitul lunii. L-am anunțat pe proprietar cu doua zile înainte, și i-am spus ca utilitățile și întreținerea pe aceasta luna sa fie plătite din garanție sau din chiria rămasă, dar acesta nu este de acord și ma obliga sa plătesc cele enumerate mai sus chiar dacă eu nu o sa mai stau. Acesta spunandu-mi ca am pierdut dreptul la garanție. In contract nu sunt precizate motivele pentru care poate fi utilizata garanția.
Ce pot face?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
Celebrimbor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Celebrimbor , utilizator 07:30, 18 Octombrie 2021
le va plati din garantie.
trimiteti-i o notificare ca va trebui sa va mutati si ca valoarea garantiei ar trebui sa acopere cheltuielile pt luna neachitat.
Dumnealui tot îmi spune ca am pierdut garantia ca am anunțat cu 2 zile înainte, dar nici nu am avut pretenția sa îmi dea garantia. Cred eu ca garantia tot poate fi folosită chiar dacă am anunțat cu 2 zile înainte. De asta am plătit banii, ca să nu mai scoată Dumnealui din buzunar pentru eventuale plăti ramase de la mine. Va mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

le va plati din garantie.
trimiteti-i o notificare ca va trebui sa va mutati si ca valoarea garantiei ar trebui sa acopere cheltuielile pt luna neachitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea contractului de inchiere, garantie, facturi. a.vram.l a.vram.l Am reziliat un contract de inchiriere imobil -am anuntat verbal pe 22 decembrie ca vreau sa parasesc locuinta pe 31 ianuarie. La momentul acela, uitasem de ... (vezi toată discuția)
Chirie-garantie-plati aditionale SabinaMaria SabinaMaria Buna ziua! Am facut un contract pe un an cu proprietarul pt o garsoniera, in prezenta agentilor imobiliari. Am platit: 250euro prima chirie si inca 500 de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere-contract de comodat roxxy_daniela roxxy_daniela Buna ziua, Stau cu chirie intr-o garsoniera, printr-un contract de comodat pe o perioada de 2 ani(in vara lui 2010 expira), dar intre timp ne-am gandit sa ... (vezi toată discuția)